Bo på Åland |
Mer tid till livet

Mer tid till livet

Nyfiken och vill veta mer? Fråga oss!

Har du huvudet fullt av frågor och funderingar om att arbeta och bo på Åland?

Ställ din fråga här

 • 1 juli 2020

  Arbetsmarknadsbarometern 2020 och coronakrisen

  Arbetsmarknadsbarometern 2020 är en prognos över rekryteringsläget på den åländska arbetsmarknaden fram till våren 2021. Årets arbetsmarknadsbarometer präglas förstås av situationen med Coronapandemin.

  Läs mer
 • 3 juni 2020

  Vad kostar det att hyra bostad på Åland?

  I april 2020 var medelmånadshyran i åländska hyresbostäder 10,66 euro per kvadratmeter. Mariehamn hade den högsta medelhyran, 11,21 euro.

  Läs mer
 • 3 oktober 2018

  Högst sysselsättningsgrad i EU

  Åland har den högsta sysselsättningsgraden i hela EU. Med 88,2 procent tar Åland första platsen följt av en region utanför London på 85,2 procent och Stockholm på tredje plats med 84,2.

  Läs mer
 • 27 februari 2018

  Stimulerande jobb i en internationell miljö

  Åland kan erbjuda en förträfflig kombination – jobb i en stimulerande miljö med goda karriärmöjligheter och ett privatliv i ett tryggt samhälle med ett brett utbud för hela familjen.

  Läs mer
 • 23 november 2017

  Löner inom privata sektorn på Åland 2016

  Medellöner och lönespridning samt antalet anställda, genomsnittlig arbetstid och medelålder är uppgifter i ÅSUBs senaste publikation över löner inom den privata sektorn på Åland 2016...

  Läs mer

Får man köpa hus på Åland? - Ja!

Du kan köpa bostad när du flyttar till Åland för att arbeta och bo. Här finns allt från hus med egen trädgård till parhus och moderna lägenheter. Var trivs du bäst?

 

På väg att flytta? Tänk på det här!

Har du redan fixat jobb och boende? Då är det dags att sätta igång med själva flytten. Du behöver ordna skattekort och adressändring, kolla upp din försäkring, packa, köra grejer och göra katten flyttklar.

Här har vi samlat våra flyttråd till dig. Listan innehåller både det du måste göra och sånt som bara är bra att veta.

Upptäck Åland!

Åland är ett självstyrt, demilitariserat och svenskspråkigt landskap i Finland. Öriket består av mer än 6 700 öar, av dem är 60 bebodda. Sammanlagt bor här 30 000 personer på en 6 787 km2 stor yta. Med 19 invånare per km2 har du gott om rum för att forma livet som du vill ha det.

Site by Strax