Jobba med barn på Åland

Låt ett daghem på Åland bli din nästa arbetsplats! Här blir du en viktig del i en liten grupp. Du och dina arbetskamrater har varierande arbetsuppgifter och alla får ta ett stort ansvar.

Inom barnomsorgen på Åland får du jobba med små barngrupper i en utvecklande miljö. De små enheterna betyder att både personal, barn och föräldrar blir sedda. Småskaligheten underlättar också kontakten mellan barn- och vuxenvärld. Det ger både stor och liten möjlighet till inflytande.

Småskaligheten är uppskattad

Åland är ett småskaligt samhälle och satsningen på högkvalitativ barndagvård och skolor med små grupper och klasser har länge varit högprioriterad. Litenheten lockar till engagemang och du är en viktig person i barnens och föräldrarnas vardag.

Välutrustade daghem och skolor finns över hela Åland. Bara i Mariehamn, Ålands enda stad med nära 12.000 invånare, finns ett tiotal daghem.

Leken är viktig

Daghemmen kan ha olika inriktning men utomhusvistelse står alltid högt i kurs. Barnen får leka på rejäla gårdar med uteleksaker, gungor och klätterställningar.

Dessutom ligger naturen strax intill och den lockar till många roliga upptäcktsfärder.

Korta avstånd gör utflykter möjliga

Avstånden på Åland är alltid korta. Det är enkelt för daghemmen att besöka en bondgård, en musik- eller teaterupplevelse eller ett annat spännande evenemang.

Viktigt med näringsrik mat

Vid Ålands daghem är maten god och näringsrik. Det är viktigt med mångsidig och näringsrik mat lagad från grunden.

De åländska daghemmen serverar frukost, lunch och mellanmål varje dag. Till lunch tillagar köket varierad husmanskost, helst av ekologiska och närproducerade råvaror. Åtminstone en gång i veckan står fisk och vegetariska rätter på menyn. Grönsaker och frukt finns alltid och många daghem bakar eget bröd.