Brudhäll är en internationell arbetsplats i skärgården

I direkt anslutning till bryggkanten driver Natalie Björk och Valters Rozentals Brudhäll, ett hotell med restaurang och gästhamn i Ålands sydligaste skärgårdskommun Kökar. Här njuter båtfolk, glada semesterfirare, lokalbefolkning och personal av god service och glad gemenskap.

- Ett av mina huvudmål är att Brudhäll ska vara ett trevligt ställe att jobba på. Vi jobbar medvetet på den biten och är lyckligt lottade, en stor del av vårt gäng kommer tillbaka år efter år och stannar flera säsonger, säger Natalie Björk.

- De tycker att läget och hotellet är helt fantastiskt och uppskattar att Brudhäll är en arbetsplats med kollegor från så många olika länder.

Motivation och erfarenhet

Hotellet är öppet året om och har förutom Natalie och Valters fyra anställda under lågsäsongen. Under högsäsongen ökar personalbehovet med ytterligare 30 sommaranställda, och man söker allt från kockar och köksassistenter till bartenders, serveringspersonal och städare.

- Vi prioriterar erfarenhet, men i hotell- och restaurangbranschen är ändå öga för arbete och motivation det absolut viktigaste, resten kan du lära dig. Sen varierar behovet av erfarenhet med olika positioner. 

Intressant mix

Natalie berättar att de flesta som kommer till Brudhäll för att jobba själva tycker om att resa. För dem är det både inspirerande och roligt att jobba i ett internationellt team. 

- Hos oss kommer du nära olika kulturer och får ta del av andras traditioner och erfarenheter. Själv kommer jag från Österbotten i Finland medan Valters är från Riga i Lettland och vår andrekock är från Belgrad i Serbien. Vi har också en holländsk kille som började förra sommaren och nu har flyttat till Kökar med sin finländska flickvän – och nyligen rekryterade jag ett par från Portugal med många års erfarenhet av servering.

Paret från Portugal befinner sig i Lappland på säsongsjobb under vintern, men vill fortsätta jobba i Finland till sommaren. 
- De kommer på en lång säsong mellan maj och september och det är jättebra för oss att ha personal som stannar så länge. Oftast kan säsongspersonal bara stanna två eller tre månader.

Åtminstone engelska 

Språkkunskaper i svenska, finska och engelska är ett plus, men sen några säsonger tillbaka har Brudhäll också serveringspersonal som bara pratar engelska. Hittills har det fungerat bra.
- I dag kan de flesta gäster engelska och är redan vana vid att få service på engelska. Dessutom är vår personal så trevlig, noggrann och duktig att det väger upp. 

Det finns också alltid personal på plats som kan ta över på svenska eller finska om det behövs. 
- Särskilt finska är viktigt hos oss eftersom vi har många gäster från Finland, som ibland inte talar annat än finska.

Ansök idag!

Rekryteringen inför högsäsongen sker främst januari till mars, men Natalie uppmuntrar alla intresserade att höra av sig året om. Du kan också hålla utkik efter arbetsannonser på Mol.fi, Ams.ax, Nordjobb, EURES samt följa Brudhäll på Facebook. Och du behöver inte oroa dig för boendet, det hjälper Brudhäll till med att ordna.

- Kom med i vårt team på Kökar i Ålands ytterskärgård, där jobb möter kul!