Hjälper dig att förverkliga bostadsdrömmen

Tomas Lyyski är fastighetsmäklare och vd för Lyyski Fastigheter.
- Jag är en mäklare som ställer frågor – och får svar! På så sätt kan jag förstå din situation och vad som är viktigt för dig. Mitt mål är att erbjuda varje kund rätt objekt och vara med och guida dem mot sin livsdröm. 

Med över 10 års erfarenhet är Tomas Lyyski en etablerad fastighetsmäklare på Åland och vad vid att hand om både köpare och säljare. Som mäklare är han också känd för sina många frågor.

- Jag vill förstå din situation och vad som är viktigt för dig. Varför är du intresserad av det här objektet? Vad hade du i åtanke när du bestämde dig för att flytta till Åland? Vad tummar du inte på i ditt nästa boende? Vad har du inte i dag som du vill ha i framtiden? Vilken del av huset är viktigast för dig? Eller är gården viktigare? Kanske du inte ens behöver se insidan för att fatta ett beslut?

Visar Åland

Om du är nyfiken på Åland tycker Tomas att du först ska komma på besök och se dig omkring.
- Allt upplevs bäst på plats! Du får en mycket bättre helhetsbild och en helt annan förståelse för Åland och bostadsmarknaden. Annars är det svårt att förstå varför en aktielägenhet i Mariehamn har ett pris medan ett hus på landet kostar något helt annat, eller varför kvadratmeterpriset kan skilja sig mellan olika områden. 

- Många har också fel uppfattning om jordförvärvslagen och vad man får och inte får göra. Det är lättare att visa och förklara på plats.

Ibland fungerar Tomas som både mäklare och guide. Han berättar gärna hur det är att leva, bo och köpa bostad på Åland.
- Jag har åkt runt Åland med många intresserade köpare och gett mina bästa insidertips och smultronställen. Genom åren har vi fått otroligt fin respons och många tack från nya familjer på Åland som verkligen uppskattat vår hjälp i deras största affär i livet.

Etablerad mäklare

Tillsammans med sina kollegor på Lyyski Fastigheter fokuserar Tomas på bred kunskap och hög kompetensnivå för att ta hand om sina kunder på bästa sätt. 

- Vi är en organisation som vet vad vi gör, och varför. Snabbt och smidigt ska du få all nödvändig information för att fatta rätt köpbeslut utgående från din situation. Vi hjälper dig oavsett om du köper i dag, i morgon, om en månad – eller inte alls. Den tryggheten uppskattar våra kunder. För köpare har vi också en unik köpmäklartjänst för att komma åt objekt utanför marknaden.

Lyyski Fastigheter jobbar aktivt med vidareutbildning och ser till att lyfta teamets unika kompetenser och erfarenheter. Mäklaren James Henderson är till exempel inflyttad från England och vet vilka omställningar som väntar när du flyttar till en ny plats. Förutom svenska ger han gärna service på engelska, medan Tomas är både svensk- och finskspråkig.

- Jag är själv 42 år, företagare, chef, fastighetsägare, fastighetsinvesterare, ekonom, business owner men också fyrabarnspappa, make, kattägare och fotbollsintresserad. Så det går alltid att hitta en gemensam punkt!

Livet på Åland

Annars tycker Tomas att närheten och tryggheten är de största fördelarna med att leva och bo på Åland.

- Du behöver knappt låsa dörren när du åker hemifrån och du kan känna dig trygg när du rör dig i samhället. Det är nära till allt och det finns en framtidstro. Mitt Åland handlar om alla fina människor, familj, vänner och bekanta – vårt vardagspussel hade inte fungerat utan dem!