Se och göra

Ålands tusentals öar bjuder på oändligt med upplevelser. Allt från fiske och friluftsliv till kultur och sport. Här finns tid till fritid och massor att se och göra!

Naturen på Åland uppmuntrar till rörelse och aktivitet. Rakt utanför dörren väntar mängder av äventyr för både barn och vuxna. Från mountain biking i skog och mark till kiteboarding längs stränderna. Vintertid fryser isarna och erbjuder perfekta förhållanden för långfärdsskridsko. Intresset för löpning, triathlon och andra extremsporter växer hela tiden.

Ålänningarna älskar att vistas vid och på vattnet. De flesta har en egen båt, ibland flera. När du ser var Åland ligger på kartan förstår du varför.

Aktivt föreningsliv

Ett levande och färgstarkt föreningsliv gör det lätt att hitta nya vänner och fritidsaktiviteter. Sportintresset är stort med aktiva föreningar inom allt från fotboll och segling till curling och tennis.

Även inom kulturen är utbudet omväxlande och utövarna engagerade. Oavsett om du är intresserad av dans, musik, teater eller konst hittar du likasinnade på Åland.