Biträdande barnomsorgschef

BARNOMSORGEN I JOMALA KOMMUN

I Jomala kommun finns sex daghem jämnt spridda över kommunen. Vår målsättning är att daghemmen ska vara en lugn och rofylld miljö, samtidigt som den även ska vara stimulerande och pedagogiskt utmanande, där barn tillåts att utveckla sina förmågor. På daghemmen arbetar vi mångsidigt bland annat med barns språkliga, matematiska, sociala, motoriska och kreativa förmågor, utgående från läroplan för barnomsorgen.

ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten som biträdande barnomsorgschef är en viktig del i Jomala kommuns omorganisering med mål att stärka barnomsorgens ledningsstruktur.

Den biträdande barnomsorgschefen är underställd barnomsorgschefen. I din roll arbetar du tillsammans med barnomsorgschefen med att bland annat hantera pedagogiska frågor inom barnomsorgen, leda kommunens barnomsorg samt övervaka att dess verksamhet bedrivs ekonomiskt och effektivt, ansvara för planering och utveckling av kommunens barnomsorg, anordna föreståndarträffar samt planera fortbildning av personal inom barnomsorgen. Du kommer även vikariera barnomsorgschefen vid behov. Arbetet innebär tät kontakt med daghemmen och deras föreståndare. Vid kommunens sex daghem och två lekparker finns en kompetent och engagerad grupp av föreståndare och medarbetare. Vi söker dig som är intresserad av att både leda och utveckla.

BEHÖRIGHETSKRAV

Behörighetskraven för tjänsten är i enlighet med 4 kap. 15 § landskapsförordning om barnomsorg och grundskola (ÅFS 2020:99), det vill säga samma som för daghemsföreståndare. Du behöver således 1) uppfylla behörighetsvillkoren för lärare i barnomsorgen eller behörighetsvillkoren för socionom i barnomsorgen, 2) ha slutfört studier i ledarskap och/eller förvaltning som omfattar minst 25 akademiska poäng eller en examen i undervisningsförvaltning som omfattar 15 studiepoäng, 3) ha avlagt ett godkänt prov i åländsk barnomsorgs- och grundskolelagstiftning samt 4) ha tillräcklig erfarenhet av omsorg och fostran av barn i daghem.

ÖVRIGT

För tjänsten utgår lön utanför lönesättningen enligt bilaga 5 1 §, närmast jämförbar med 05VKA020. För närvarande är den uppgiftsrelaterade grundlönen 3657,43 € euro i månaden, individuellt tillägg och erfarenhetstillägg tillkommer.

Tjänsten utgör en tills vidare heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. En prövotid om sex (6) månader kan komma att tillämpas.

Ansökan ska vara Jomala kommun tillhanda senast den 30 april 2024. Registrera din ansökan via länken i annonsen.

LÄS MER

Du kan även läsa mer om kommunens barnomsorg på Jomala kommuns webbsida www.jomala.ax.

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
30.04.2024 kl. 23:59
Arbetets varaktighetFast anställning
ArbetstidHeltidsarbete
Kontakta

För mer information kontakta kommundirektör Christian Dreyer på christian.dreyer@jomala.ax eller +358 18 329 126.