Trygg mäklare som guidar dig genom en av livets största affärer

Robert Gustafsson är vd och ledande fastighetsmäklare vid Mäklarhuset Åland Ab, som förutom traditionell fastighetsförmedling också är den största disponenten på Åland.
- Vi erbjuder ett komplett kvalitetsmäkleri!

Enligt Robert Gustafsson är traditionella bostadshusfastigheter och aktielägenheter de vanligaste boendeformerna på Åland. Här är en finländsk aktielägenhet jämförbar med en svensk delägarbostad, men motsvarar generellt en svensk bostadsrätt.

- Störst efterfrågan är det ändå efter bostadshus i Mariehamn, gärna moderna och inflyttningsklara. Eller unika karaktärsvillor. Min egen expertis är nyproduktion, där har vi förmånen att jobba direkt med de bästa byggarna inom bostadsproduktion på Åland.

Levande bostadsmarknad

Robert rekommenderar alla som funderar på att flytta till Åland att kontakta en mäklare för att ta reda på vilka möjligheter som finns. Många har dålig kunskap om vad de kan köpa, och var.
- Vi får mängder av samtal, främst från Sverige, som undrar över hembygdsrätten och undantag från jordförvärvsrätten. Det har vi koll på, och hjälper gärna till med att svara på alla frågor.

På Åland finns ingen marknadsföringsplats för bostäder liknande Hemnet eller Blocket. I stället gäller det att bevaka mäklarnas webbplatser och sociala medier för att hålla koll på marknaden. Du kan också prenumerera på mäklarnas nyhetsbrev.

- På så sätt får du en bättre bild av prisläget. På Mäklarhuset sätter vi alltid marknadsmässiga utgångspriser, så även om du är nyinflyttad och inte känner till den lokala marknaden – eller vet vad fastigheten är värd – kan du känna dig trygg när du köper boende via oss. 

Trygga affärer

Robert Gustafsson har själv lång erfarenhet av mäklarbranschen på Åland. Han har arbetat som mäklare i 15 år, och var med och grundade Mäklarhuset år 2013. För honom som mäklare är det viktigt med hög trovärdighet. Här ingår det att ha stor kunskap om varje försäljningsobjekt och om de lagar, regler och förordningar som omfattar försäljningen. 

- Att köpa ett hem är för många den största affären i livet, därför är det viktigt att de kan göra det på ett tryggt sätt. Mina spekulanter ska känna sig säkra på att jag vet vad jag säljer. Vi anlitar alltid behöriga besiktningsföretag för att konditionsgranska våra hus, och lyfter fram allt som kan påverka ditt köpbeslut.

Leva och bo på Åland

Svenska barnfamiljer är den starkaste målgruppen bland Mäklarhusets utländska kunder, mycket tack vare bra skolor och tryggheten i samhället. Åland intresserar också många äldre som uppskattar kulturlivet och det rika utbudet på aktiviteter.

- Mitt Åland är tryggt och världens bästa plats för barn att växa upp på. Jag är tacksam över att jag har förmånen att slippa oroa mig för saker som borde vara en självklarhet överallt. Vi har bra skolor, bra sjukvård och nära till allt. Utöver det uppskattar jag det folkliga med att alltid få snabb och personlig service.