Mer tid till livet

Mitt i Norden mellan Sverige och Finland ligger Åland. Här väntar frihet och möjlighet till en annorlunda vardag. På Åland får du trygghet och en skön balans mellan jobb och fritid.

Vi har valt Åland

"Här vill vi stanna"

Evelina Lindahl & Mats Fors

Nyfiken och vill veta mer? Fråga oss!

Har du huvudet fullt av frågor och funderingar om att arbeta och bo på Åland?

Ställ din fråga här

3 oktober 2018

Högst sysselsättningsgrad i EU

Åland har den högsta sysselsättningsgraden i hela EU. Med 88,2 procent tar Åland första platsen följt av en region utanför London på 85,2 procent och Stockholm på tredje plats med 84,2.

Läs mer
29 maj 2018

Stor befolkningstillväxt på Åland 2017

Ålands invånarantal steg med 275 personer år 2017. Den främsta orsaken till befolkningsökningen är inflyttningen som fortsätter öka. Ålands befolkningsmängd är nu drygt 29 500.

Läs mer
27 februari 2018

Stimulerande jobb i en internationell miljö

Åland kan erbjuda en förträfflig kombination – jobb i en stimulerande miljö med goda karriärmöjligheter och ett privatliv i ett tryggt samhälle med ett brett utbud för hela familjen.

Läs mer

Får man köpa hus på Åland? - Ja!

Du kan köpa bostad när du flyttar till Åland för att arbeta och bo. Här finns allt från hus med egen trädgård till parhus och moderna lägenheter. Var trivs du bäst?

 

På väg att flytta? Tänk på det här!

Har du redan fixat jobb och boende? Då är det dags att sätta igång med själva flytten. Du behöver ordna skattekort och adressändring, kolla upp din försäkring, packa, köra grejer och göra katten flyttklar.

Här har vi samlat våra flyttråd till dig. Listan innehåller både det du måste göra och sånt som bara är bra att veta.

Upptäck Åland!

Åland är ett självstyrt, demilitariserat och svenskspråkigt landskap i Finland. Öriket består av mer än 6 700 öar, av dem är 60 bebodda. Sammanlagt bor här 29 700 personer på en 6 787 km2 stor yta. Med 19 invånare per km2 har du gott om rum för att forma livet som du vill ha det.

Site by Strax