Alla har varit fantastiska och välkomnande på Åland!

Två månader efter första besöket på Åland hade André Schill med sambo Jenny köpt tomt på Möckelö Strand nära Mariehamn. Snart flyttar familjen med två barn in i sitt nybyggda hus.

Det är med andra ord enklare än många tror för icke-ålänningar att köpa mark på Åland. Enda kravet är att fastigheten måste ligga på detaljplanerat område för att vara köpbar för någon utan hembygdsrätt.

Distansjobb och studier

André är data- och analysexpert vid Stockholmsbaserade företaget InsightOne och jobbar numera vecka-vecka i Stockholm. Jenny har i sin tur lämnat karriären som ekonomichef.

– Hon tog chansen när vi flyttade och studerar nu till sjukskötare vid Högskolan på Åland och trivs som fisken med att tillbringa dagarna med likasinnade. Jennys önskan om att en dag bli barnmorska blir mer verklig för var dag, säger André Schill.

I en intervju med Ålands Handel berättar han om flytten och det nya livet som husägare på Åland. Att familjen hamnade just här handlar också mycket om familjen och tillgången till bra skola, frisk miljö och ett tryggt i samhället.

Läs mer på Ålands Handel:
Stockholm bra men Åland bäst