Efter grundskolan | Bo på Åland

Efter grundskolan

Efter grundskolan är det möjligt att fortsätta studera på gymnasium, yrkesgymnasium, folkhögskola och högskola på Åland. Du kan också få en utbildning genom läroavtal.

Utbildning på gymnasienivå

Ålands lyceum

Ålands lyceum är ett allmänbildande gymnasium som ger en god grund för universitets- och högskolestudier. Slutförda studier leder till en allmänbildande gymnasieexamen. I den ingår ett gymnasieexamensbetyg och ett studentexamensbetyg.

Ålands yrkesgymnasium

Ålands yrkesgymnasium ger en grundläggande yrkesutbildning i form av flera yrkesprogram. Slutförda studier leder till en gymnasieexamen med yrkesinriktning. I den ingår ett gymnasiebetyg och ett yrkesprovsbetyg.

Läs mer om Ålands lyceum och Ålands yrkesgymnasium på Ålands gymnasium

Läroavtal

Utöver detta finns möjlighet att studera genom lärovtal. Ålands gymnasium har hand om läroavtalsutbildningen. Det är en arbetsplatsförlagd praktisk utbildning där det också ingår teoretiska studier. Utbildningen ordnas både som grundläggande utbildning och som tilläggsutbildning för ungdomar och vuxna på gymnasienivå.

Läs mer om läroavtal genom Ålands gymnasium

Folkhögskola

Ålands folkhögskola erbjuder yrkesorienterade linjer med inriktning på bland annat skapande och idrott samt specialiserade hantverks- och naturfotolinjer. De erbjuder även kortare helg- och sommarkurser inom olika kreativa ämnen.

Läs mer om Ålands folkhögskola

Högskola

Efter gymnasieutbildningen har du möjlighet att fortsätta studera på hemmaplan vid Högskolan på Åland. Högskolan på Åland erbjuder examensinriktad högskoleutbildning, öppna högskolekurser och fortbildning.

Samtliga utbildningsprogram är yrkesinriktade högskoleutbildningar. De leder till en yrkeshögskoleexamen inom områdena elektroteknik, företagsekonomi, hotell- och restaurangservice, informationsteknik, maskinteknik, sjökapten respektive vård.

Läs mer om Högskolan på Åland

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få aktuell information om lediga platser varje vecka.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet

Site by Strax