Sommarjobbare: Tänk på Åland nästa gång! | Bo på Åland
Vincent Nyström

Sommarjobbare: Tänk på Åland nästa gång!

Vincent Nyström från Esbo, kom till Åland som sommarjobbare i maj 2019. Han rekommenderar gärna andra att söka nästa sommarjobb här.

- Jag studerade till restonom vid Yrkeshögskolan Novia i Åbo och en kompis tipsade mig om att det finns bra sommarjobb på Åland. Jag sökte och fick jobb i receptionen på hotell Pommern i Mariehamn. Jag trivdes bra med både jobbet och fritiden, säger han.

- Sommartid är det mycket liv och rörelse på Åland och månaderna gick fort. Jag sprang på fina löpstigar kring Mariehamn och såg fotbollsmatcher i högsta ligan. Hann också ta del av roligt krogliv. Tänk på Åland nästa gång du söker sommarjobb och ta gärna en kompis med dig! Det är det lättare att hitta en lägenhet om man är flera som kan dela på den, säger han.

Snart är det sommar!

Längtar du efter en aktiv sommar på en naturskön plats? Då är Åland den rätta platsen att sommarjobba på! 

Sök lediga jobb på Åland

Åland hör till Finland men är ett självstyrt örike

Självstyret innebär att Åland har egen lagstiftning inom många områden. Det betyder att vissa lagar kan skilja sig åt mellan Åland och Finland, medan andra – där Åland inte har rätt att stifta egna lagar – är de samma. Det gäller allt från skattekort till hälso- och sjukvård.

Åland i korthet

Site by Strax