Omtyckt och familjär arbetsplats inom vård och omsorg | Bo på Åland
Glad sjukskötare i korridor vid Ålands hälso- och sjukvård.

Omtyckt och familjär arbetsplats inom vård och omsorg

Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) ansvarar för den offentliga hälso- och sjukvården på Åland och söker ständigt nya medarbetare. Till sommaren och semestrarna ökar behovet av vikarier för vårdpersonal ytterligare inom alla områden. 

- Vi söker sjukskötare, närvårdare med olika inriktningar, barnmorskor, hälsovårdare, laboratorieskötare och bioanalytiker, fysioterapeuter, ergoterapeuter och röntgenskötare säger Christel Lindberg och Leea Söderström, överskötare vid ÅHS.

Grundkrav

För att söka sommarjobb som vårdpersonal inom ÅHS behöver du vara 18 år och ha påbörjat din utbildning till exempelvis närvårdare eller sjukskötare.
- I första hand söker vi färdigutbildad personal, men vi tar även emot studerande, säger Christel och Leea. Många börjar hos oss som vårdbiträden under utbildningen och återkommer sen sommar efter sommar.

ÅHS blandar gärna unga och erfarna i sina team.
- Det är givande för alla att mötas och jämföra sina erfarenheter. Förutom unga studerande har vi också många äldre som börjat studera vidare eller bytt bransch för att pröva något nytt.

Familjär stämning

Det är vanligt att sommarjobbare och vikarier väljer att stanna kvar som ordinarie personal.
- Åland och ÅHS har många fördelar, det vet vi av egen erfarenhet.

- För det första är vi en familjär arbetsplats med fint bemötande och för det andra kan vi erbjuda en stor bredd av specialområden inom en liten organisation. Samtidigt får du ta del av bredden och lära dig lite om allt. Det tycker vi är fascinerande!

Uppskattat är också den åländska närheten som innebär att du har nära till både jobbet och fritiden. 
- Åland är ett mångkulturellt samhälle som ger en känsla av att vara utomlands. Kulturutbytet är stort och alla festivaler och evenemang som erbjuds under sommartiden brukar också vara populära.

Trygghet och bra rutiner

ÅHS har goda rutiner för att ta hand om sina nyanställda. Förutom introduktion och handledning hjälper ÅHS också till att ordna tillfälligt boende i närheten av sjukhuset.
- Det är få sjukhus som erbjuder det i dag, men för oss är det viktigt i och med att konkurrensen med övriga sjukhus är stor. Våra lägenheter är möblerade och ligger nära jobbet, och det finns också större lägenheter för anställda som kommer med hela familjen.

Som nyanställd vid ÅHS får du ett infopaket som innehåller allt du behöver veta.
- Innan anställning tar vi till exempel reda på allt från husdjur till familjeförhållanden, så när våra anställa väl kommer är allt förberett. Det är uppskattat och känns tryggt och bra för nya medarbetare.

- Vi arbetar också enligt mottot att de första sju sekunderna är de viktigaste i mötet med både patienter och kollegor. Det skapar en varm miljö när alla hälsar på varandra och tänker på hur de bemöter andra.

Sök sommarjobb

Christel och Leea uppmanar alla intresserade att ta kontakt med ÅHS. Antingen genom att fylla i intresseformuläret nedan eller genom att höra av sig direkt till någon av sjukhusets överskötare eller avdelningsskötare.

Vill du sommarjobba vid ÅHS? Fyll i denna intresseanmälan!

Har du frågor? Här hittar du kontaktuppgifter till ÅHS överskötare.

Vill du jobba som AT-läkare? Här hittar du mer information!

Snart är det sommar!

Längtar du efter en aktiv sommar på en naturskön plats? Då är Åland den rätta platsen att sommarjobba på! 

Sök lediga jobb på Åland

Snabba fakta om sommarjobb på Åland

Hitta jobb via platsannonserna på www.alandliving.ax eller www.nordjobb.org

Sök bostad via din arbetsgivare eller på öppna marknaden. Facebook-gruppen "Bostäder på Åland" är också en bra plats att börja bostadssökandet på.

Fler tips:

  • hygienpass och alkopass är bra att ha om du söker jobb i restaurangbranschen.
  • du behöver ett bankkonto för att arbetsgivaren ska kunna betala ut din lön.
  • om du stannar längre än tre månader behöver du göra en flyttanmälan.
  • om du är från Sverige, kontrollera med din nuvarande a-kassa i Sverige vad som gäller om du sommarjobbar på Åland.

Flyttanmälan och skattekort fixar du vid magistraten respektive skattebyrån vid Statens ämbetsverk i Mariehamn.

Besök www.ambetsverk.ax för mer information om flyttanmälan och skattekort

Site by Strax