Arbetsgivare: ”Vi är måna om våra säsongsanställda” | Bo på Åland
Caroline Lepistö i receptionen vid Hotell Pommern i Mariehamn.

Arbetsgivare: ”Vi är måna om våra säsongsanställda”

Caroline Lepistö är vd för Ålandhotels som driver tre hotell i Mariehamn – Pommern och Savoy i stadens absoluta centrum och Adlon i Västra hamnen där storfärjorna kommer och går.

Hotellen har sammanlagt 234 rum. Dessutom driver företaget tre restauranger som är inrymda i hotellen. Företaget behöver årligen mellan 40 och 50 säsongsanställda.

- De som söker till oss kommer långt med rätt attityd och ett genuint intresse för servicebranschen. Vi värdesätter språkkunskaper – svenska, finska och engelska i första hand – och alkopass om man vill jobba med servering. För kockjobb krävs relevant utbildning, säger Caroline Lepistö.

- Vi är måna om våra säsongsanställda. Vi vill att de ska trivas hos oss och vi följer kollektivavtalen. De får en bra inblick i hotell- och restaurangbranschen och många återkommer till oss. Men vi uppskattar också nya bekantskaper som kan bidra med ny input på vår verksamhet, säger hon.

Snart är det sommar!

Längtar du efter en aktiv sommar på en naturskön plats? Då är Åland den rätta platsen att sommarjobba på! 

Sök lediga jobb på Åland

Åland hör till Finland men är ett självstyrt örike

Självstyret innebär att Åland har egen lagstiftning inom många områden. Det betyder att vissa lagar kan skilja sig åt mellan Åland och Finland, medan andra – där Åland inte har rätt att stifta egna lagar – är de samma. Det gäller allt från skattekort till hälso- och sjukvård.

Åland i korthet

Site by Strax