Vicerektor | Bo på Åland

Vicerektor

Högskolan på Åland är en liten högskola som inledde sin verksamhet den 1 januari 2003. Småskaligheten och närheten mellan studerande och anställda är ett kännetecken för Högskolan på Åland liksom den vackra miljön i sjöfartsstaden Mariehamn.

Högskolan på Åland är inne i en kraftig utvecklingsfas där hela verksamheten utvecklas. Högskolan kommer att introducera nya utbildningsprogram samt utveckla och förstärka pedagogiken med stöd av omfattande, flerårig finansiering från EU. Högskolan på Ålands huvudman, Ålands landskapsregering, har initierat en process att bolagisera verksamheten. Bolagiseringsprocessen förväntas bli klar under 2023.

Inom Högskolan på Åland finns förutom högskoleutbildningar, forskning och utvecklingsprojekt även Öppna högskolan.

Högskolan på Åland söker nu en Vicerektor

Vicerektorn leder och utvecklar Högskolan på Ålands pedagogiska verksamhet och personal och ansvarar för att högskolan utvecklas enligt högskolans strategi och utbildningsavtal. Uppgiften innebär även att leda och utveckla utbildningsprogram samt angränsande forskning, utveckling och innovation. Till vicerektorns ansvarsområde hör utbildningsprogrammen inom Företagsekonomi, Hospitality management samt Vård. Som vicerektor arbetar du nära och rapporterar till rektor.

Behörighet

Den som väljs till vicerektor ska inneha högre högskoleexamen och doktorsexamen är starkt meriterande. Vicerektorn skall inneha bevisad kompetens och god insikt i pedagogik och förväntas ha god bevisad ledarskapsförmåga. Vi uppskattar erfarenhet inom minst ett av de högskolans utbildningsprogram som ligger inom ansvarsområdet. Vicerektorn anställs för en femårsperiod.

En framgångsrik skötsel av uppgiften kräver visionärt tänkande, engagerande ledarskap och utmärkt förmåga till samarbete och växelverkan med olika intressenter inom högskoleväsendet och samhället. Utvecklandet av en mångdisciplinär organisation förutsätter ett aktivt och kommunikativt arbetssätt och förmåga att leda och stöda personal genom förändringsarbetet.

Frågor

För mera information är du välkommen att kontakta vår konsult på Mercuri Urval, Marcus Jensén.

Upplysningar om vicerektorsuppdraget ges också av rektor Johanna Mattila.

https://www.ha.ax/om-hogskolan/jobba-pa-hogskolan/#vicerektor

Välkommen att bli en del av vårt glada gäng vid Högskolan på Åland!

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Skicka ansökan till

Låter det intressant? Sänd din ansökan, med CV och personligt brev, via Mercuri Urval: https://www.mercuriurval.com/sv-se/Opportunity/?jobadid=66815&refno=

(ref.nr. FI-16572)

Sista ansökningsdag
13.12.2021
Kontakta

Marcus Jensén, 040 551 7741, marcus.jensen@mercuriurval.com
Rektor Johanna Mattila, 018-537700

Högskolan på Åland, Navigationsskolegränd 2, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax