Veterinär | Bo på Åland

Veterinär

ÅMHM är en prövnings- och tillståndsmyndighet inom miljö, livsmedel, alkohol, hälsovård, sjukvård och socialvård. Därtill handhar myndigheten 24 h veterinärvårdsverksamhet samt utför laboratorietjänster inom livsmedel, jordbruk och miljö. Myndigheten har ca 40 anställda.

ÅMHM erbjuder nu ett veterinärvikariat under 2020 samt eventuellt 2021.

Vi kan erbjuda köttbesiktning på slakteri med tillhörande uppgifter samt tillsyn över vissa livsmedelsanläggningar som främst hanterar köttprodukter.

Ett annat alternativ är att du utför inspektioner och provtagning, med tillhörande administration, av odlad fisk i samband med att sjukdomsövervakning skall genomföras ute på de åländska fiskodlingarna.

Om du är mest intresserad av att jobba kliniskt med nyttodjur och sällskapsdjur så finns den möjligheten tack vare veterinärgruppens flexibilitet.

Du kommer att ingå i ÅMHM:s veterinärgrupp som består av sex veterinärer med olika inriktningar inom miljö- och hälsoskydd samt en veterinärassistent. Veterinärjouren delas inom gruppen. Ytterligare ersättning för jourtjänstgöring erhålles.

Vi söker dig som är ansvarstagande och som trivs med att självständigt få strukturera ditt arbete samt är flexibel och tycker om ett varierande arbetstempo.

Gruppen som enhet är avgörande för att arbetet ska flyta och vi fäster därför stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Behörighetskrav för vikariatet är vet.med.lic.examen (legitimerad veterinär) eller veterinärstuderande som är i slutskedet av studierna och har temporär rätt att utöva veterinäryrket samt B körkort. Myndighetens förvaltningsspråk är svenska och vi förutsätter att du uttrycker dig flytande i tal och skrift. God datorvana är en förutsättning.

Hemsida: www.amhm.ax

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Lön
4697-5167€/månad + 121€ tillägg
Skicka ansökan till

Din ansökan och meritförteckning ska vara ÅMHM tillhanda på adressen: ÅMHM, Norragatan 17, AX-22100 Mariehamn eller digitalt per e-post på kansliet@amhm.ax.

Sista ansökningsdag
17.04.2020 - 15:00
Kontakta

Veterinär Jacob Ridderborg, 0457 383 2526, jacob.ridderborg@amhm.ax
Sektionschef Ketzia Karring, 0457 529 1032, ketzia.karring@amhm.ax
Myndighetschef Susanne Perander, 0457 526 7045, susanne.perander@amhm.ax

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, Norragatan 17, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax