Verksamhetsledare | Bo på Åland

Verksamhetsledare

Föreningen Företagsam Skärgård r.f. lediganslår tjänsten som verksamhetsledare.

De sex åländska skärgårdskommunerna är medlemmar i föreningen Företagsam Skärgård r.f.

Föreningens mål är att bistå företagsamheten, att jobba för inflyttning och allmänt att utveckla våra skärgårdssamhällen genom att bl.a. härbärgera olika projekt (under de senaste åren gästhamnar inom ramen för SeaStop, Ö för Ö och SkärgårdsAkademin m.fl.). Föreningen har en styrelse bestående av en medlem från varje skärgårdskommun.

Verksamhetsledaren skall arbeta både med Föreningens egna projekt och med Skärgårdsnämndens uppdrag. Det huvudsakliga arbetet är att möta skärgårdens företagare, både redan verksamma och sådana som är i startgroparna och bistå dem vid behov. Verksamhetsledaren är sekreterare på Skärgårdsnämndens möten och förbereder mötena tillsammans med Skärgårdsnämndens ordförande och styrelsen för föreningen. Detsamma gäller för Föreningens möten. Utöver detta kan specialuppdrag bli aktuella, initierade både av Föreningen själv och/eller av Skärgårdsnämnden.

Vi erbjuder ett fritt och självständigt arbete i en avspänd men också tidvis krävande miljö. Kontakter med människor kommer att vara en bestående del av jobbet. Kontakter till övriga instanser som utvecklar den åländska skärgården är viktiga, även som förståelse för de möjligheter som olika understöd via EU kan ge. Till tjänsten hör naturligt en del resor.

Tjänsten är fram till årsskiftet 2020-2021 heltid (p.g.a. olika projekt m.m.). Fr.o.m. årsskiftet 2021 sjunker procenten till 25 % men kan med rätt stor sannolikhet, med nya projekt, höjas till 100 %.

Föreningen följer AKTA d.v.s. kommunernas kollektivavtal. Huvudsaklig stationering är i föreningens lokaliteter i Folkhälsans hus på Styrmansgatan 10 i Mariehamn.

Vi söker en engagerad, initiativrik och utåtriktad person. Hon/han bör helst ha avlagt högskoleexamen. Meriterande är erfarenhet av liknande uppdrag, språkkunskaper samt erfarenhet av projektledning och givetvis kunskap om den åländska skärgården och skärgårdsliv överlag. Föreningen tillämpar en prövotid om 4 månader.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
01.09.2020 eller enligt överenskommelse
Lön
Lön för heltid är 3400 €
Skicka ansökan till

Sedvanlig ansökan med referenser riktas till styrelsens ordf. John Wrede, kommundirektor@brando.ax

Sista ansökningsdag
31.07.2020 - 17:00
Kontakta

John Wrede, 040 746 35 96

Företagsam Skärgård r.f., , 22720 SOTTUNGA

Site by Strax