Sektionschef/Hygieniker

ÅMHM är en prövnings- och tillståndsmyndighet inom miljö, livsmedel, alkohol, hälsovård, sjukvård och socialvård. Därtill handhar myndigheten 24 h veterinärvårdsverksamhet samt utför laboratorietjänster inom livsmedel, jordbruk och miljö. Myndigheten har ca 40 anställda.

ÅMHM lediganslår ett vikariat som SEKTIONSCHEF/HYGIENIKER, 6 mån (med eventuell förlängning)

Vi söker nu en sektionschef för veterinärgruppen samt för miljöskyddsinspektörerna inom livsmedel, hälsovård, alkohol och tobak.

ÅMHM:s miljöskyddsinspektörer utövar prövning och tillsyn enligt miljö-, hälso-, livs-, alkohol-, konsument- och djurskyddslagstiftningen. Till medarbetarnas uppgifter hör inspektioner med tillhörande dokumentering och ärendeberedning, rådgivning och utredning av klagomål. Samarbete med andra myndigheter och andra verksamhetsutövare ingår även i arbetet.

Sektionschefen kommer att ha personalansvar för ca 11 personer och ansvarar för att leda och fördela arbetet. Att fungera som ett bollplank, följa upp arbetet, problemlösning, motivera och stötta medarbetarna är dagliga inslag. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp bestående av myndighetschefen, två sektionschefer samt laboratoriechefen. Då ÅMHM är en mindre myndighet behövs en flexibel organisation och du kan därför även komma att handa vissa typer av ärenden samt vara en del av bemanningen i jour och mottagningsarbete på smådjurskliniken.

Inkomna ärenden hanteras enligt förvaltningslagens regler och registreras i vårt ärendehanteringssystem EDP Vision. För att klara arbetet är god datorvana därför en viktig del. Inom vårt arbetsfält hanterar vi såväl åländsk lagstiftning som riks- och EU-lagstiftning, varför du förutsätts kunna ta till dig juridiska texter.

Vi söker dig som har dokumenterad ledarerfarenhet, är driven och nyfiken. Du är ansvarstagande, beslutsam, välorganiserad, flexibel och har en god kommunikativ förmåga. Du kan göra objektiva och sakliga bedömningar samt ställa tydliga krav. Du kan även skapa och upprätthålla goda kundkontakter och lösa eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Arbetet kräver integritet, samarbetsförmåga och ett gott omdöme samt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du förutsätts ha B-körkort.

Behörighetskrav för tjänsten är veterinärexamen med fördjupning som hygieniker, eller annan fördjupningsutbildning/kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Meriterande är kunskap om för tjänsten relevant lagstiftning samt erfarenhet av förvaltningsarbete.

Vi hoppas att du vill bli en i gänget som arbetar för ett levande örike med en ren och trygg livsmiljö för både människor och djur!

Myndighetens förvaltningsspråk är svenska.

Tillträde enligt överenskommelse så snart som möjligt. Grundlön enligt gällande tjänstekollektivavtal (4818 - 5356 euro/månad inkl. allmänt tillägg).

Hemsida: www.amhm.ax

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Skicka ansökan till

Din ansökan och meritförteckning ska vara ÅMHM tillhanda på adressen:

ÅMHM

Norragatan 17

AX-22100 Mariehamn

eller digitalt per e-post på kansliet@amhm.ax

Sista ansökningsdag
29.11.2019 - 15:00
Kontakta

Myndighetschef Susanne Perander, 018-528 600, susanne.perander@amhm.ax.

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, Norragatan 17, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax