Risk Officer

Alandia är en framgångsrik försäkringsgrupp, som är inriktad på marin- och fritidsbåtförsäkring. Kontoren finns i Mariehamn, Helsingfors, Stockholm och Göteborg. Bolaget har ca 110 anställda. Mer information hittar du på www.alandia.ax.

Som RISK OFFICER kommer du att arbeta med och vidareutveckla bolagets riskhantering och interna kontroll. Du kommer att arbeta med att förbättra den kontinuerliga mätningen och rapporteringen i vårt riskuppföljningssystem. Till dina uppgifter hör också ansvar för systematiken för incidentrapportering samt koordinering av Alandias risk och solvensbedömmning (ORSA).

Som Risk Officer är du en del av teamet som arbetar med risk, analys och återförsäkring. Du kommer att jobba i nära samarbete med Alandias CFO och bidra i övriga projekt i anslutning till hans arbete såsom exempelvis Alandias kreditrating. Det är en tillsvidare befattning och stationeringsorten är i Mariehamn.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, teknik eller annan relevant ämneskombination. Vi ser gärna att du har minst två års arbetserfarenhet från försäkring- eller finans. För att lyckas i arbetet behöver du ha ett genuint intresse för att förstå Alandias verksamhet och affärsmodell och vad olika risker kan ha för konsekvenser för verksamheten. Du arbetar självständigt och driver målmedvetet projekt framåt. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor till andra i organisationen behöver du ha en god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder en intressant specialistroll i ett bolag med tydligt tillväxtfokus där riskhanteringen är av stor betydelse. Kontinuerlig kompetensutveckling är en självklarhet och du får handledning och coachning av sakkunniga.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Arbetets varaktighet
tillsvidare
Skicka ansökan till

Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan med CV via https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?3ce14cd8

Sista ansökningsdag
25.08.2019
Kontakta

CFO Mathias Brunnsberg, (018) 29 655, mathias.brunnsberg@alandia.com

Alandia Försäkring / Mariehamn, Ålandsvägen 31, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax