Överläkare, rehabiliteringsmedicin/fysiatri | Bo på Åland

Överläkare, rehabiliteringsmedicin/fysiatri

Åland är ett svenskspråkigt självstyrt landskap i Finland med egen lagstiftning inom bland annat hälsovårdens område. Åland har drygt 30 000 invånare. Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) ansvarar för den offentliga hälso- och sjukvården på Åland och erbjuder allt från förebyggande vård till specialiserad sjukvård.

Medicinkliniken vid Ålands hälso- och sjukvård söker en ordinarie överläkare inom rehabiliteringsmedicin/fysiatri

Rehabiliteringsverksamheten vid Ålands hälso- och sjukvård är en del av geriatrik-/rehab-/neurologienheten och har hand om rehabilitering av funktionsnedsättningar hos vuxna. Enheten har en fast anställd geriatriker, en neurolog och en tillrest rehabiliteringsläkare som jobbat på deltid. Då vår rehabiliteringsläkare efter många år slutar i augusti 2021 söker vi en ny medarbetare till vårt rehabteam.

Vi kan erbjuda en mångsidig arbetsplats i en unik urban skärgårdsmiljö och en attraktiv lön. Det finns goda möjligheter att sätta sin egen prägel på verksamheten, och vi ser positivt på forskningsintresse.

Behörighetskrav för tjänsten är legitimerad läkare (FFS 559/1994; § 4) med specialistkompetens inom rehabiliteringsmedicin/fysiatri. (godkänd av Valvira, tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården i Finland).

Tjänsten är ordinarie tjänst med tillträde enligt överenskommelse. Prövotid kan komma att tillämpas. Även läkare inom närliggande specialiteter, eller under specialisering kan komma ifråga. Uppgiften kräver vaccinationsskydd i enlighet med 48 § Lag om smittsamma sjukdomar (FFS 1227/2016).

ÅHS kan vid behov hjälpa till med bostad.

Närmare upplysningar om tjänsten ger klinikchef Per-Anton Westerberg.

För mer information om Ålands hälso- och sjukvård se www.ahs.ax. För information om Åland och om att flytta till Åland se aland.ax och alandliving.ax

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Skicka ansökan till

Välkommen med din ansökan som ska vara Ålands hälso- och sjukvård tillhanda till:

Ålands hälso- och sjukvård/medicinkliniken

Klinikchef Per-Anton Westerberg

Pb 1055

AX-22 111 Mariehamn

eller per e-post per-anton.westerberg@ahs.ax

Sista ansökningsdag
02.07.2021 - 15:00
Kontakta

Klinikchef Per-Anton Westerberg, +358 (0) 18 5355,per-anton.westerberg@ahs.ax

Ålands hälso- och sjukvård, , 22100 MARIEHAMN

Site by Strax