Överläkare, psykiatriska kliniken | Bo på Åland

Överläkare, psykiatriska kliniken

Vill du komma och arbeta med oss vid psykiatrin på Åland, några timmar från Stockholm och Helsingfors, men med boende i skärgårdsmiljö eller småstad? Åland med ca 30 000 invånare är ett svenskspråkigt självstyrt landskap i Finland med egen lagstiftning inom bland annat hälsovårdens område. Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) ansvarar för den offentliga hälso- och sjukvården och erbjuder allt från förebyggande vård till specialiserad sjukvård. För mera information om ÅHS se www.ahs.ax. För information om Åland och om att flytta till Åland se aland.ax och alandliving.ax.

Ålands hälso- och sjukvård lediganslår en ordinarie tjänst som överläkare vid psykiatriska kliniken

Psykiatriska kliniken ansvarar för den psykiatriska specialistsjukvården för vuxna i landskapet Åland. Kliniken inkluderar en vårdavdelning med 14 vårdplatser (frivillig vård och vård mot egen vilja) samt öppenvården. Verksamheten finns på sjukhusområdet, vilket möjliggör goda kontakter till övrig hälso- och sjukvård. Kliniken samarbetar med Helsingfors universitetssjukhus (HUS).

Som överläkare utför du kliniskt arbete samt deltar i utvecklingsarbetet tillsammans med andra specialister, specialiserande läkare, AT-läkare och annan personal i kliniken. Jourtjänstgöring från hemmet ingår i arbetet. Det finns möjlighet att påverka innehållet i arbetet. Om du är intresserad av ett annat arbetsupplägg än heltidsarbete kan det gå att ordna.

Vi söker dig som är genuint intresserad av området psykiatri samt har positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, framförallt förmåga till samarbete, flexibilitet, förmåga till god kommunikation och vilja till utveckling.

Behörig för tjänsten är läkare med specialistexamen inom psykiatri med legitimation beviljad av Valvira, tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården i Finland (FFS 559/94). Om du har svensk legitimation brukar det gå smidigt att få finsk legitimation.

-Uppgiften kräver vaccinationsskydd enligt 48 § Lag om smittsamma sjukdomar (FFS 1227/2016).

-Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse, för tjänsten tillämpas prövotid.

-Lönesättningen följer landskapets tjänstekollektivavtal. Vi kan erbjuda konkurrenskraftig lön.

-ÅHS hjälper vid behov med bostad.

Vi välkomnar dig till vår unika klinik med mycket entusiasm och möjligheter för arbete med patienten i fokus.

Närmare upplysningar om tjänsten ger klinikchef Sirpa Mankinen. Hör gärna av dig!

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Lön
enligt landskapets tjänstekollektivavtal
Skicka ansökan till

Din ansökan ska till Ålands hälso- och sjukvård / chefläkare, PB 1055, AX-22111 Mariehamn eller ansokan@ahs.ax

Sista ansökningsdag
10.02.2021 - 12:00
Kontakta

Klinikchef Sirpa Mankinen, +358 (0) 18 53 8613, sirpa.mankinen@ahs.ax

Ålands hälso- och sjukvård, , 22100 MARIEHAMN

Site by Strax