Överläkare, psykiatriska kliniken | Bo på Åland

Överläkare, psykiatriska kliniken

Vill du komma och arbeta med oss vid psykiatrin på Åland - några timmar från Stockholm/Helsingfors, men med boende i skärgårdsmiljö eller småstad? Åland är ett svenskspråkigt självstyrt landskap i Finland med egen lagstiftning inom bland annat hälsovårdens område. Åland har cirka 30 000 invånare. Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) ansvarar för den offentliga hälso- och sjukvården på Åland och erbjuder allt från förebyggande vård till specialiserad sjukvård. För mera information om Ålands hälso- och sjukvård se www.ahs.ax. För information om Åland och om att flytta till Åland se www.aland.ax och www.alandliving.ax.

Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) lediganslår en ordinarie tjänst som överläkare vid psykiatriska kliniken.

Psykiatriska kliniken ansvarar för den psykiatriska sjukvården för vuxna i landskapet Åland och består av en vårdavdelning med 14 vårdplatser (frivillig vård och vård mot egen vilja), intensiv öppenvård samt mottagnings- och rehabiliteringsverksamhet. Verksamheterna finns på sjukhusområdet, vilket möjliggör goda kontakter till övrig hälso- och sjukvård. Kliniken samarbetar med Helsingfors universitetssjukhus (HUS).

Överläkare utför kliniskt arbete tillsammans med två till tre andra specialister, två specialiserande läkare, AT-läkare och annan personal i kliniken. Jourtjänstgöring från hemmet ingår i arbetet. Det finns möjlighet att påverka innehållet i arbetet. Är du intresserad av ett annat arbetsupplägg än vanligt heltidsarbete kan det gå att ordna.

Vi söker dig som är genuint intresserad av området psykiatri samt har positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, framförallt förmåga till samarbete, flexibilitet, förmåga till god kommunikation och vilja till utveckling.

Behörig för tjänsten är läkare med specialistexamen inom psykiatri med legitimation beviljad av Valvira (tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården i Finland - FFS 559/94). Om du har svensk legitimation brukar det gå smidigt att få finsk legitimation.

- Uppgiften kräver vaccinationsskydd enligt 48 § Lag om smittsamma sjukdomar (FFS 1227/2016).

- För tjänsten tillämpas prövotid.

- Lönesättningen följer landskapets tjänstekollektivavtal. Vi kan erbjuda konkurrenskraftig lön.

- ÅHS hjälper vid behov med bostad.

Vi välkomnar dig till vår unika klinik med mycket entusiasm och möjligheter för arbete med patienten i fokus. Om du vill ta med dig en kollega, finns det möjlighet till ordinarie anställning även för hen.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Arbetets varaktighet
tillsvidare
Lön
enligt landskapets tjänstekollektivavtal
Skicka ansökan till

Din ansökan ska vara ÅHS tillhanda till Ålands hälso- och sjukvård/Chefläkare, PB 1055, AX-22111 Mariehamn eller ansokan@ahs.ax.

Sista ansökningsdag
17.04.2020 - 12:00
Kontakta

Klinikchef Sirpa Mankinen, 018-538 613, sirpa.mankinen@ahs.ax

Ålands hälso- och sjukvård, Doktorsvägen 1, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax