Överläkare, fysiatri eller rehabiliteringsmedicin | Bo på Åland

Överläkare, fysiatri eller rehabiliteringsmedicin

Åland är ett svenskspråkigt självstyrt landskap i Finland med egen lagstiftning inom bl.a. hälsovårdens område. Åland har drygt 30 000 invånare. Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) ansvarar för den offentliga hälso- och sjukvården på Åland och erbjuder allt från förebyggande vård till specialiserad sjukvård.

Medicinkliniken vid Ålands hälso- och sjukvård söker en rehabiliteringsläkare/fysiater:

överläkare inom fysiatri eller rehabiliteringsmedicin

Medicinkliniken vid ÅHS ansvarar för rehabilitering efter akuta och kroniska sjukdomstillstånd som påverkar funktions- och arbetsförmåga. Det sker med mottagningsverksamhet dit remisser från primärvård och specialsjukvård skickas. Det finns en vårdavdelning med möjlighet till dagvård och också inneliggande vård för rehabilitering och arbetsförmågebedömning. En paramedicinsk enhet med fysioterapeuter, ergoterapeuter, talterapeuter, socialkuratorer och en hjälpmedelscentral finns också i nära anslutning.

Vi söker en läkare som kan leda och utveckla arbetet med rehabiliteringsmedicin vid ÅHS, helst på heltid, men även deltidslösningar kan var intressanta om det underlättar veckopendling. Önskvärt är specialitet inom fysiatri eller rehabiliteringsmedicin, men även närliggande specialiteter kan komma ifråga.

Behörig för tjänsten är den som beviljats rätt av Valvira (tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården i Finland) att utöva specialistläkaryrket som legitimerad yrkesutbildad person.

Uppgiften kräver vaccinationsskydd i enlighet med 48 § Lag om smittsamma sjukdomar (FFS 1227/2016).

Vi kan erbjuda konkurrenskraftig lön. ÅHS hjälper vid behov med bostad.

För mera information om Ålands hälso- och sjukvård se www.ahs.ax. För information om Åland och om att flytta till Åland se aland.ax och alandliving.ax.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Skicka ansökan till

Välkommen med din ansökan till:

Ålands hälso- och sjukvård/medicinkliniken

Klinikchef Per-Anton Westerberg

Pb 1055

AX-22 111 Mariehamn

eller per e-post förnamn.efternamn@ahs.ax

Sista ansökningsdag
24.07.2020
Kontakta

Klinikchef Per-Anton Westerberg, Överläkare Ove Mattsson eller Geriatrik överläkare Christian Andersson, +358 (0) 18 5355, e-post förnamn.efternamn@ahs.ax.

Ålands hälso- och sjukvård, Doktorsvägen 1, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax