Naturskollärare Ålands naturskola

Natur och Miljö rf / Ålands naturskola söker NATURSKOLLÄRARE till Ålands naturskola för läsåret 2019-20.

Ålands naturskola grundades år 2013 och har idag två fast anställda naturskollärare. Vi anställer en vikarie för den ena naturskolläraren för läsåret 2019-2020. Vi erbjuder anställning från juni eller senast från augusti, i första hand heltidsarbete, men deltidslösningar kan diskuteras.

Du har en gedigen pedagogisk utbildning, t.ex. PeM, arbetar gärna utomhus, har intresse för naturen och hållbarhetsfrågor, trivs med självständigt arbete och är bra på att nätverka på Åland.

Ålands naturskola erbjuder uteundervisning för grupper från förskolor och skolor i hela landskapet. Naturskolans kontor och lager finns i Ålands landsbygdscentrum. Därifrån transporterar vi med bil utrustningen till undervisningsmiljöerna. Det finns bara en paketbil till de två naturskollärarnas förfogande, så du bör ha tillgång till egen bil.

Som naturskollärare arbetar du utomhus med grupper om högst 25 barn. Din målgrupp är främst elever i grundläggande utbildning (åk 1-6). Naturskoldagarna genomförs under alla årstider, i alla väder och i varierande miljöer. Vi värdesätter särskilt fältbiologisk kunskap om vattennaturen, eftersom Östersjöfondens klasser är ett populärt koncept.

Du planerar uteundervisningen tillsammans med den andra naturskolläraren Åsa Andersson. Ni fungerar också som varandras ersättare. Du får ett starkt stöd av kollegerna i Natur och Miljös tre andra naturskolor i Finland.

Vi önskar att du gärna berättar om ditt arbete på sociala medier och hjälper till att marknadsföra naturskolans verksamhet. Erfarenhet av administrativa uppgifter och budgetansvar räknas som merit, men är inte krav för anställning.

Arbetstid: I medeltal 7 t 20 min per dag, flextid och säsongsvariation

Lön: månadslön enligt överenskommelse

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
juni eller senast från augusti
Arbetets varaktighet
ett år
Skicka ansökan till
Sista ansökningsdag
26.04.2019 - 00:00
Kontakta
Åsa Andersson, 0457 3700318, asa.andersson@naturochmiljo.fi
NATUR OCH MILJÖ RF, Annegatan 26, 4. vån, 00100 HELSINGFORS

Site by Strax