Medarbetare, backoffice för företagstjänster | Bo på Åland

Medarbetare, backoffice för företagstjänster

Vi söker nu en driven Backofficefunktionär till Affärsstöd Företagstjänster vid vårt huvudkontor i Mariehamn. Tjänsten är en visstidsanställning fram till 31.12.2022.

Avdelningen Affärsstöd har en central roll i banken med uppgift att administrera och att stöda vårt kontorsnät. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande arbete med mångsidiga arbetsuppgifter och goda möjligheter att utvecklas inom området företagstjänster och E-tjänster.

Du kommer att ingå i gruppen Företagstjänster där du kommer att delta i dagliga rutiner, vilket innefattar Second-Line Support till kontoren och kundservice, där ditt ansvar är att utreda och felsöka orsaken till problemen. I dina arbetsuppgifter ingår även kontakt med externa programleverantörer, avtalshantering och internutbildning. Arbetet sker i nära samarbete med både kollegor och systemleverantörer.

Motiveras du av att lösa problem är det här ett jobb för dig! Som person är du kommunikativ, har lösningsfokus och du har förmåga att själv driva dina arbetsuppgifter. Om du dessutom har erfarenhet av kundservice och kännedom om finansbranschen så är det till din fördel. Goda språkkunskaper i finska är ett krav.

Önskat tillträde är snarast möjligt.

Närmare information kan du få av gruppchef Tanja Clemes eller HR-specialist Camilla Husell.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
omgående
Arbetets varaktighet
31.12.2022
Skicka ansökan till

Sänd din intresseanmälan och CV senast den 20.06.2021. Vi intervjuar löpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan.

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=182&departmentId=21463&ProjectId=177097&MediaId=5

Sista ansökningsdag
20.06.2021
Kontakta

Gruppchef Tanja Clemes eller HR-specialist Camilla Husell, 0204 29 011

Ålandsbanken Abp, Nygatan 2, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax