Kvantitativ analytiker - Risk Control | Bo på Åland

Kvantitativ analytiker - Risk Control

Vi söker en kvantitativ analytiker till avdelningen Risk Control

Som kvantitativ analytiker kommer du att arbeta med validering av bankens interna kreditriskmodeller (IRB och IFRS9) för att säkerställa riskmodellernas funktionalitet och kvalitet. Arbetet omfattar också hantering och testning av data, upprätthållande av dokumentation och deltagande i projektarbete relaterat till kreditriskmodellerna. Du kommer också att arbeta med myndigheternas regelverkskrav rörande de interna riskmodellerna. Ålandsbanken är en liten organisation vilket kommer ge dig en unik möjlighet att arbeta mycket brett inom arbetsområdet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete med modellvalidering eller modellutveckling, gärna inom bankbranschen med interna kreditriskmodeller, samt en vana av datahantering och statistiska programpaket så som R eller SAS. Övriga programmeringskunskaper är meriterande. Vi önskar att du har relevant utbildning på högskolenivå inom till exempel matematik eller statistik.

Din profil

Som person är du kreativ, har god analytisk förmåga och egen drivkraft. Du kan arbeta självständigt och noggrant med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet omfattar bland annat presentationer till ledningen och styrelsen och kontakter med andra avdelningar inom banken, vilket ställer krav på en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Tjänsten är ett vikariat på 3 år med god möjlighet till fast anställning. Placeringsort är främst Mariehamn men Helsingfors eller Stockholm kan diskuteras. Du kan svenska och engelska, kunskaper i finska är meriterande.

Att bli en del av oss

Som en del i vårt team erbjuds du en arbetsplats i en miljö som präglas av våra värdeord: Ambitiösa, Personliga och Ansvarsfulla. Hos oss får alla möjligheten att ta sig an utmaningar, lyckas, misslyckas och växa i strävan att förändra, förbättra och utveckla vår affär. Du kommer att ha seriösa, kunniga och ödmjuka kollegor med lång erfarenhet samt en ledning som ser till både gruppens och den enskilda individens bästa.

Närmare information kring tjänsten ges av Emilio Bergroth, chef för modellutveckling och analys, eller HR-specialist Marie Löfström.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
01.11.2020
Kontakta

Emilio Bergroth, chef för modellutveckling och analys, tfn +358 (0) 40 526 1300
HR-specialist Marie Löfström, tfn. +358 0204 290 11

Ålandsbanken Abp, Nygatan 2, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax