Kvantitativ analytiker | Bo på Åland

Kvantitativ analytiker

Vi söker en kvantitativ analytiker till avdelningen Risk Control

Som kvantitativ analytiker kommer du att arbeta med modellutveckling av bankens interna kreditriskmodeller (IRB och IFRS9). Arbetet omfattar också hantering och testning av data, upprätthållande av dokumentation och deltagande i projektarbete relaterat till kreditriskmodellerna. Du kommer också att arbeta med myndigheternas regelverkskrav rörande de interna riskmodellerna. Ålandsbanken är en liten organisation vilket kommer ge dig en unik möjlighet att arbeta mycket brett inom arbetsområdet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete med modellvalidering eller modellutveckling, gärna inom bankbranschen med interna kreditriskmodeller, samt en vana av datahantering och statistiska programpaket så som R eller SAS. Övriga programmeringskunskaper är meriterande. Vi önskar att du har relevant utbildning på högskolenivå inom till exempel matematik eller matematisk statistik.

Din profil

Som person är du kreativ, har god analytisk förmåga och egen drivkraft. Du kan arbeta självständigt och noggrant med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet omfattar bland annat presentationer till ledningen och styrelsen och kontakter med andra avdelningar inom banken, vilket ställer krav på en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Tjänsten är tills vidare. Placeringsort är främst Mariehamn men Helsingfors eller Stockholm kan diskuteras. Du kan svenska och engelska, kunskaper i finska är meriterande.

Att bli en del av oss

Som en del i vårt team erbjuds du en arbetsplats i en miljö som präglas av våra värdeord: Ambitiösa, Personliga och Ansvarsfulla. Hos oss får alla möjligheten att ta sig an utmaningar, lyckas, misslyckas och växa i strävan att förändra, förbättra och utveckla vår affär. Du kommer att ha seriösa, kunniga och ödmjuka kollegor med lång erfarenhet samt en ledning som ser till både gruppens och den enskilda individens bästa.

Välkommen med din ansökan och CV senast den 6 december 2021.Vi kommer att intervjua löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
så snart som möjligt
Sista ansökningsdag
06.12.2021
Kontakta

Emilio Bergroth, chef för modellutveckling och analys, tfn +358 (0) 40 526 1300 eller HR-specialist Marie Löfström, tfn. +358 0204 290 11

Ålandsbanken Abp, Nygatan 2, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax