Kostchef

Vi på Ålands hälso- och sjukvård söker en KOSTCHEF till vårt centralkök, eftersom vår nuvarande kostchef går i pension. Är du intresserad av ett jobb, som är utmanande, flexibelt och intressant, är du dessutom en strukturerad person med ledarskapsförmåga och erfarenhet av att leda i kök; då är du personen vi söker.

I vårt centralkök kommer du att leda och arbeta tillsammans med ca 30 andra medarbetare. Till din hjälp har du tre biträdande kostchefer. Centralköket producerar mat för både patienter och personal, alla dagar i veckan; morgonmål, lunch och middag. Köket har verksamhet från kl. 07.00-18.00 varje dag och vi färdigställer ca 800 måltider/dag. Nutritionen är en viktig del av vården och vi följer därför ett nutritionsprogram uppgjort av en av våra näringsterapeuter vid tillagning av olika dieter. Våra recept är inkörda i ett program som heter AIVO. Detta möjliggör att vi kan näringsberäkna portionerna till våra patienter, enligt önskemål från avdelningarna.

Personliga egenskaper som är viktiga för uppgiften som kostchef är att du är lyhörd och har en förmåga att inspirera och uppmuntra personalen i det dagliga arbetet. En god samarbetsförmåga krävs även, eftersom du som kostchef förutom personalansvaret, även har kontakt med de olika avdelningarna gällande nutritionsfrågor, samt ekonomiskt ansvar och ansvar för att utveckla verksamheten.

Tjänsten är ordinarie och heltid. Behörigheten vi kräver för tjänsten är högskoleexamen med lämplig inriktning inom storhushåll/restaurang, eller examen som storhushållsföreståndare. Meriterande för tjänsten är erfarenhet som chef för ett storhushållskök. Tillträde till tjänsten är från den 1 juli 2020, men tjänsten tillsätts som ett vikariat från den 1 december 2019.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
01.12.2019
Arbetets varaktighet
tillsvidare
Skicka ansökan till

Ansökan med cv och eventuella andra bilagor sänds per e-post till adressen upphandling@ahs.ax eller per post till:
Ålands hälso- och sjukvård
Upphandlingschef Christina Nukala-Pengel
PB 1091
AX-22111 Mariehamn

Sista ansökningsdag
07.10.2019
Kontakta

Enhetschef Christina Nukala-Pengel, (018) 535 156, christina.nukala-pengel@ahs.ax
Kostchef Jan-Peter Thurin, (018) 535 125, jan-peter.thurin@ahs.ax

Ålands hälso- och sjukvård, Doktorsvägen 1, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax