Kommundirektör | Bo på Åland

Kommundirektör

Kökar är en modern ö och självständig kommun i Ålands vackra skärgård med cirka 230 fastboende, 2 500 sommarboende och 25 000 årliga besökare. Vi har en unik natur, kultur och aktivt föreningsliv. Vi utvecklas starkt med olika projekt, företag, inflyttning, barnomsorg, skola (låg- och högstadium) och äldreboende. Vi har ett flertal bostadsprojekt på gång.

Till Kökar kommer man lätt via Korpo/Galtby eller Mariehamn.

Välkommen till Finlands sydligaste kommun!

Besök gärna vår hemsida https://www.kokar.ax/

Kökars kommun söker en ledare som driver kommunens utveckling, leder personalen och proaktivt verkar för kommunens intressen. Vi söker en inspirerande person med ett övergripande synsätt och engagemang.

Kommundirektören förväntas arbeta aktivt och upprätthålla dialog med såväl personal, invånare och andra intressenter.

Du har utmärkta kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Övriga språk, ledarskapserfarenhet, förvaltningskunskap, näringslivskännedom, ekonomisk kunskap och förståelse samt erfarenhet av

strategi- och utvecklingsarbete är meriterande.

Som kommundirektör är ditt uppdrag att leda och utveckla verksamheten, ansvara för budget och bokslutsarbete, bereda och föredra ärenden inför kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och i övrigt arbeta för kommunens allmänna bästa. Du arbetar dagligen med både stora övergripande frågor och mindre konkreta ärenden. Ditt arbete innehåller kontakter och samarbete med övriga kommuner samt med Ålands landskapsregering och lokala sammanslutningar.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du ska vara en självgående person med förmåga att driva många och varierande frågor samtidigt. Du är en god kommunikatör i tal och skrift med förmågan att skapa relationer och genom diplomati föra ärenden framåt. Du är en nyfiken person öppen för förändringar och fräscha infallsvinklar.

Tidigare erfarenhet av att leda en kommunal förvaltning samt intresse av att driva utvecklingsarbete är en fördel.

Tjänsten som kommundirektör är en tillsvidareanställning och en prövotid om sex månader tillämpas. Anställningen är enligt överenskommelse 70-100% och tillträde sker enligt överenskommelse men helst innan april 2022.

För mer information angående tjänsten, se https://www.kokar.ax/ eller kontakta kommundirektör Johan Rothberg eller Madelene Ahlgren-Fagerström.

Godtagbart läkarintyg över hälsotillstånd ska uppvisas innan tjänsten tillträds.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
senast april 2022
Arbetets varaktighet
tillsvidare
Lön
enligt överenskommelse
Skicka ansökan till

Vi vill ha din fritt formulerade ansökan jämte löneanspråk och CV senast den 30.11.2021. Ansökan riktas till Kökars kommun, 22730 KÖKAR eller per e-post under adress: info@kokar.ax.

Sista ansökningsdag
30.11.2021
Kontakta

Kommundirektör Johan Rothberg, +358(0)40 161 3589
Madelene Ahlgren-Fagerström, +358(0)457 345 7753

Kökar kommun, Karlby, 22730 KÖKAR

Site by Strax