Kommundirektör | Bo på Åland

Kommundirektör

Brändö kommun belägen i landskapet Ålands nordöstra skärgård lediganslår tjänsten som KOMMUNDIREKTÖR

Som kommundirektör är ditt uppdrag att leda och utveckla verksamheten, bereda och föredra ärenden inför kommunstyrelsen och i övrigt arbeta för kommunens allmänna bästa.

Behörighetskrav för tjänsten är:

- Avlagd slutexamen vid universitet eller högskola samt inneha i praktiken visad god ledarförmåga.

- Förtrogen med kommunal förvaltning samt i praktiken visad god ledarförmåga.

- Goda kunskaper i det svenska språket samt kunskaper i finska meriterande och kunskaper i engelska önskvärda.

I egenskap av kommunens högsta tjänsteman arbetar du i första hand tillsammans med avdelningscheferna. Du kommer att vara ansvarig bl.a. för kommunens arbete med att få flera invånare och dagligen arbeta med både stora övergripande frågor och mindre konkreta ärenden. Ditt arbete innehåller kontakter och samarbete med övriga skärgårdskommuner i första hand inom landskapet men också med grannkommunerna på östra sidan fjärden Skiftet i Egentliga Finland samt med Ålands landskapsregering och lokala sammanslutningar. Kommundirektörens uppgifter m.m. hittar du i kapitel 6 i förvaltningsstadgan som finns på hemsidan under protokoll.

Vi fäster även stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du ska vara en självgående person med förmåga att driva många och mycket olika frågor samtidigt, en god kommunikatör i tal och skrift med förmågan att komma överens med andra människor samt en nyfiken person öppen för förändringar och fräscha infallsvinklar. Tidigare erfarenhet av att leda en kommunal förvaltning samt intresse av att driva utvecklingsarbete är meriterande.

För tjänsten utgår helhetslön vilken fastställs av kommunstyrelsen. Kommundirektören utses dock av kommunfullmäktige. Egen bil och körkort förutsätts för tjänsten. Separat körersättning utgår.

Kommunen hjälper till med att ordna bostad i kommunen.

Tjänsten som kommundirektör är en tillsvidareanställning och en prövotid om sex månader kan komma att tillämpas. Anställningen är heltid och tillträde sker enligt överenskommelse men helst inom september 2021 eftersom vår nuvarande kommundirektör avser att avsluta sin anställning 31.12.2021 och före det ämnar ta ut ca 3 månaders semester.

För mer information angående tjänsten, se http://www.brando.ax/sv/kungorelser eller/och kontakta kommunstyrelsens ordförande Tommy Öström eller kommundirektör John Wrede.

Godtagbart läkarintyg över hälsotillstånd ska uppvisas innan tjänsten tillträds.

Brändö kommun ser gärna att arbetet söks av både kvinnor och män och är en arbetsplats som välkomnar mångfald.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Skicka ansökan till

Vi vill ha din fritt formulerade ansökan jämte löneanspråk och CV. Ansökan riktas till Kommunstyrelsen i Brändö kommun, 22940 Åva eller per e-post under adress: kommundirektor@brando.ax.

Om per post markeras kuvertet med "kommundirektör" i nedre vänstra hörnet och om per e-post "kommundirektör" i ämnesraden.

Sista ansökningsdag
10.05.2021 - 15:00
Kontakta

Kommunstyrelsens ordförande Tommy Öström, +358 (0)45 75295077
Kommundirektör John Wrede, +358(0)40 746 35 96, kommundirektor@brando.ax

Brändö Kommun, , 22940 ÅVA

Site by Strax