Info- och kansliansvarig

Vi söker en INFO- OCH KANSLIANSVARIG på deltid (60 procent) till Rädda Barnen på Åland med uppdrag att självständigt och i nära dialog med verksamhetsledare och övrig personal arbeta med information och kommunikation, medlemsrelaterade frågor och övrigt kansliarbete. Du kommer både att arbeta med projekt/processer som du själv ansvarar för och projekt/processer där du är en del i ett team. Tjänsten är varierande och innefattar bland annat arbete med vår hemsida (under uppbyggnad), medlemsutskick, medlemsregister, produktion av material samt kansliarbete och administration. Erfarenheter av Membra, Wordpress, Indesign eller andra formgivningsprogram är meriterande.

Tjänsten är lämplig för dig som är

- Lösningsfokuserad

- Ansvarsfull

- Noggrann

- Kreativ

- Slutförare - ta tag i saker och göra de färdiga

- Social och tycker om att att arbeta med människor

Vi erbjuder arbete i en miljö där fokus är på barnrättsarbete och där du blir en viktig pusselbit för att möjliggöra arbetet för barnets bästa. Du blir en del i vårt personalgrupp med fem personer på kansliet samt vår personal vid Öppna förskolan och vår lekterapeut vid ÅHS.

Läs mer på www.raddabarnen.ax/nyheter/jobba-hos-oss-1

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
snarast, enligt överenskommelse
Arbetets varaktighet
Inledningsvis till och med 28.2.2020
Skicka ansökan till

Skicka ditt CV och ansökningsbrev till info@raddabarnen.ax. Rekrytering sker under semestertid.

Sista ansökningsdag
18.08.2019
Kontakta

Lotta Angergård, vik verksamhetsledare under perioden 18-19 juli och 12-16 augusti 2019, lotta@raddabarnen.ax, 0457 3613919

Rädda Barnen på Åland r.f., Norragatan 13 B, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax