Hemserviceledare

Eckerö kommun lediganslår en ordinarie tjänst som HEMSERVICELEDARE

Förlängd ansökningstid

Eckerö kommun har inrättat en ny tjänst som Hemserviceledare. Till denna tjänst söker vi nu Dig, som tillsammans med personal, socialchef och socialnämnd utvecklar äldreomsorgen i kommunen till nya dimensioner. Viktiga utvecklingsområden är hemservicen ute i kommunen, kommunikationen mellan klienter och personal med hjälp av främst ÄLDIS och ett förebyggande arbete inom äldreomsorgen med bl.a. förebyggande hembesök och ordnande av olika aktiviteter.

Hemserviceledaren har det operativa ansvaret för äldreomsorgen i kommunen och är chef för hemservicepersonal, lokalvårdare och kökspersonal. I arbetsuppgifterna ingår självklart planeringen av arbetslistor och personaldimensionen samt vårdplaneringar mm. Budgetansvar ingår. Socialnämnden kan kalla in Hemserviceledaren som expert i äldreomsorgsfrågor till socialnämndens sammanträden.

Utbildningskraven är Närvårdarexamen samt ledarskapsutbildning. Övrig utbildning, relevant erfarenhet på området och erfarenhet av vårdarbete och ledarskap är meriterande.

Arbetsvillkor enligt AKTA 04SOS06A. Allmän arbetstid 38,75 h/vecka.

Arbetet inleds den 1 september 2018 eller enligt överenskommelse.

Prövotid kan komma att tillämpas.

Ansökningstiden har förlängts till 3 augusti 2018. Tidigare ansökningar beaktas.

Vi ser fram emot Din ansökan och att välkomna Dig till Eckerö, Ålands solsida.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
01.09.2018 eller enligt överenskommelse
Arbetets varaktighet
ordinarie
Skicka ansökan till

Sänd in din skriftliga ansökan till Eckerö kommun, Socialkansliet, Södra Överbyvägen 8, 22270 Eckerö eller info@eckero.ax

Sista ansökningsdag
03.08.2018 - 00:00
Kontakta
i första hand socialnämndens ordförande Magnus Jansson, 0457 595 7910, magnus.jansson@aland.net eller socialchef Andrea Björnhuvud, (018) 329323, andrea.bjornhuvud@eckero.ax
Eckerö kommun/Socialnämnden, Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ

Site by Strax