Head of Business Controller

HEAD OF BUSINESS CONTROL Viking Line förstärker sin Business Control-avdelning. Är du vårt nya finansiella proffs, som leder både teamet och företaget till framgång?

Business Control-teamet har hela verksamheten som sitt arbetsområde, och fungerar både som ett stöd och en pådrivande kraft inom olika områden. Vi söker nu en ny kollega som kan hjälpa oss att påskynda våra ansträngningar, stärka kompetensen inom teamet och hjälpa oss att driva den ekonomiska agendan inom IT-verksamhet och digital utveckling.

Personen vi söker är en kunnig och driftig Business Controller med förmågan att driva på Viking Lines digitaliseringsresa. Vi tror att den rätta kandidaten är ett finansiellt proffs med hög integritet och en "allt går att lösa"-attityd. En viktig del av jobbet är att följa upp effekterna av vår digitala omvandling och att se till att investeringar i IT och ny teknik ger affärsvärde. Ett genuint intresse för analys och IT är ett krav.

Som person tror vi att du är utåtriktad, flexibel och angelägen att ta ansvar. Du är oklanderlig i din integritet gentemot ditt arbete, ditt team, företagets intressenter och Viking Line. Att skapa relationer och förtroende kommer naturligt för dig. Du kommer att stå i centrum av vår affärsverksamhet och digitaliseringsresa och får till uppgift att påverka organisationen från dag ett. Du rapporterar till ekonomidirektören.

Huvudområden och ansvar

Driva affärsplanering som styrmedel och följa upp affärsverksamheten

Vara bollplank till ekonomidirektören, där du både supportar och utmanar

Stöda och utmana avdelningscheferna i deras affärsplaner

Jobba nära de IT-ansvariga, inriktad på effektivitet och resultat

Utveckla interna processer, analyser och automation

Bakgrund och arbetserfarenhet

Universitetsexamen inom Business, Economics, Engineering, Finance eller motsvarande

Finansiell planering, analys eller business control

Ett starkt allmänt kunnande inom affärsverksamhet

Kunskaper inom IT-styrning i en stor organisation (systemkännedom, arkitektur, utveckling)

Data management-kunskaper inom MS Excel (inkl. VBA och PowerPivot), databaser och BI, grafisk presentation - PowerPoint och BI samt kvantitativ analys (t.ex. Statistics eller liknande)

För att lyckas tror vi också att du vill lära dig nya saker, särskilt relaterade till BI, Analytics och IT. Du är redo för kontinuerlig personlig och professionell utveckling och beredd att engagera dig i Viking Line för att förbättra vår position i en utmanande bransch. Tjänstens placeringsort är Mariehamn.

Skicka din ansökan med CV genom vår hemsida http://www.vikingline.com/jobba-iland Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
25.08.2019
Kontakta

personalchef Andreas Liljedahl andreas.liljedahl@vikingline.com

Viking Line Abp, Mariehamn, Norragatan 4, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax