Handledare på klubbhuset Pelaren | Bo på Åland

Handledare på klubbhuset Pelaren

Vi söker dig som har yrkeshögskoleexamen eller annan lämplig utbildning för arbete i vår verksamhet.

Klubbhuset Pelaren ingår i en världsomspännande organisation och vänder sig till människor som lider av psykisk ohälsa. Klubbhuset är självständigt och bedrivs som en ideell förening.

Klubbhuset arbetar utifrån ett helhetsperspektiv som bygger på delaktighet och medbestämmande för att få ett sammanhang i sin livssituation. På Klubbhuset bygger vi relationer och kamratskap genom att arbeta tillsammans. Vi vill att du kan leva upp till våra 37 riktlinjer som är grunden för vår verksamhet. Du ska ha lätt för att bygga relationer och ha mycket god social förmåga. Verksamheten är händelsestyrd och det är viktigt att du är driven och flexibel samtidigt som du kan behålla den viktiga strukturen.

Du ska fungera både som inspirerande handledare och jämställd kollega. Det är viktigt att du har god organisations- och planeringsförmåga.

Samarbetsförmåga är en förutsättning. Du måste även kunna hantera stress och kunna behålla lugnet i alla situationer. Något som är viktigt för vår verksamhet är även ärlighet och öppenhet. Här pratar vi inte om varandra utan med varandra, detta gäller samtliga i verksamheten.

Handledarens uppdrag är att engagera, entusiasmera och stå för kontinuiteten i arbetsdagen. Din huvudsakliga uppgift är att hjälpa våra deltagare återfå sin självkänsla och hitta vägar vidare i livet. Att handledare och medlemmar i huset arbetar sida vid sida, där medlemmen blir sedd, hörd och uppskattad för sina insatser har visat sig vara ett mycket verkningsfullt redskap för tillfrisknande och återhämtning. Positivt tänkande och arbetsglädje ser vi som en självklarhet. Arbetet som handledare är både utmanande och utvecklande och det bygger på att man tror på människors lika värde och fokuserar på individens resurser och möjligheter. Vi är en platt organisation som bygger vår verksamhet genom att arbete sida vid sida.

Att arbeta sida vid sida innebär att stötta individen i det dagliga arbetet som sker genom rotation inom följande områden:

- Kontor/reception

- Kök/Cafe

Vissa kvällar och helger ingår i arbetet. Även storhelger samt övernattningar kan förekomma då vi ofta är iväg på konferenser och besöker andra Klubbhus. För att lyckas med uppdraget behöver du vara drivande, självständig, utåtriktad, inspirerande, flexibel, öppen, kreativ, lättsam och kommunikativ. Vi lägger vår största vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är 100 %, vi tillämpar 6 månaders prövotid.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
12.10.2020
Arbetets varaktighet
tillsvidare
Arbetstid
36,45 h/vecka
Lön
enligt avtal
Skicka ansökan till

lilian.tessler-tronestam@klubbhusetpelaren.ax eller per post till Klubbhuset Pelaren, Strandgatan 7, 22100 Mariehamn

Sista ansökningsdag
25.09.2020
Kontakta

Vik. klubbhuschef Lilian Tessler-Tronestam, 04573438570 eller (018) 22940, lilian.tessler-tronestam@klubbhusetpelaren.ax

Ålands Fountainhouse r.f, Strandgatan 7, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax