Handledare på klubbhuset Pelaren | Bo på Åland

Handledare på klubbhuset Pelaren

Långtidsvikariat som handledare på klubbhuset Pelaren.

Klubbhuset Pelaren ingår i en världsomspännande organisation och vänder sig till människor som lider av psykisk ohälsa. Klubbhuset är självständigt och bedrivs som en ideell organisation.

Klubbhusen arbetar utifrån från ett helhetsperspektiv som bygger på delaktighet och medbestämmande för att få ett sammanhang i sin livssituation. På Klubbhusen bygger vi relationer och kamratskap genom att arbeta tillsammans. Vi vill att du kan leva upp till våra 37 riktlinjer som är grunden för våran verksamhet. Du ska ha lätt för att bygga relationer och ha mycket god social förmåga. Verksamheten är händelsestyrd och det är viktigt att du är driven och flexibel samtidigt som du kan behålla den viktiga strukturen.

Vi söker nu en dig med yrkeshögskoleexamen, lämpliga utbildningar kan vara socialpedagog/socionom/ergoterapeut/köksutbildning/marknadsföring eller vad vi bedömer som likvärdig utbildning för arbete som handledare i vår verksamhet.

Du ska fungera både som inspirerande handledare och jämställd kollega. Det är viktigt att du har god organisations och planeringsförmåga.

Samarbetsförmåga är en förutsättning. Du måste även kunna hantera stress och kunna behålla lugnet i alla situationer. Något som är viktigt för våran verksamhet är även ärlighet och öppenhet. Här pratar vi inte om varandra utan med varandra, detta gäller samtliga i verksamheten.

Vikariatet är ettårigt. Tillträde 20 april eller enligt överenskommelse.

Handledarnas uppdrag är att engagera, entusiasmera och stå för kontinuiteten i arbetsdagen. Deras huvudsakliga uppgift är att hjälpa våra deltagare återfå sin självkänsla och hitta vägar vidare i livet. Att handledare och deltagare på huset arbetar sida vid sida, där deltagaren blir sedd, hörd och uppskattad för sina insatser har visat sig vara ett mycket verkningsfullt redskap för tillfrisknande och återhämtning.

Det vi dock lägger störst vikt på är personlig lämplighet. Positivt tänkande och glädjefylld ser vi som en självklarhet. Tycker du om att arbeta i en grupp där positivt tänkande, entusiasmerande och initiativtagande är huvudingredienserna?

Arbetet som handledare är både utmanande och utvecklande. Arbetet bygger på att man tror på människors lika värde och fokuserar på individens resurser och möjligheter. En stor del i arbetet är att kunna stötta och stödja individen till att nå sina individuella mål. Vi är en platt organisation som bygger vår verksamhet genom att arbete sida vid sida.

Att arbeta sida vid sida innebär att stötta individen i det dagliga arbetet som sker genom rotation inom följande områden:

- Kontor/reception/ekonomi

- Kök/Cafe

Vissa kvällar och helger ingår i arbetet. Även storhelger samt övernattningar kan förekomma då vi ofta är iväg på konferenser och besök hos andra Klubbhus. För att lyckas med uppdraget behöver du vara drivande, självständig, utåtriktad, inspirerande, flexibel, öppen, kreativ, lättsam och kommunikativ. Vi lägger vår största vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är 100 %. Vi tillämpar provanställning 4 månader. Vi omfattas av kollektivavtal.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
20.04.2020 eller enligt överenskommelse
Arbetets varaktighet
01.07.2021
Skicka ansökan till

Ansökan med personligt brev och CV skickas till lotta.eriksson@klubbhusetpelaren.ax eller:

Lotta Eriksson

Klubbhuset Pelaren

Strandgatan 7

22100 Mariehamn

Sista ansökningsdag
28.02.2020
Kontakta

Klubbhuschef Lotta Eriksson, 0457 331 2694, lotta.eriksson@klubbhusetpelaren.ax

Ålands Fountainhouse r.f, Strandgatan 7, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax