GRC ansvarig

I rollen som GRC ansvarig (Governance, Risk och Compliance) får du en central roll och god insikt i den fondverksamhet och kapitalförvaltning som bolaget bedriver. Arbetet sker i nära samarbete med de personer som operativt ansvarar för respektive verksamheter.

Du ansvarar självständigt för bevakning av regelverk som berör fondbolagets verksamhet och ansvarar för att krav enligt regelverken implementeras i bolagets operativa verksamhet för att säkerställa en god nivå på regelefterlevnad. Du ansvarar för officiellt informationsmaterial om våra fonder och övriga produkter på svenska, finska och i förekommande fall engelska. Du utgör ett kompetensstöd till fondbolagets operativt ansvariga och styrelse gällande regelefterlevnad. Du ansvarar för att processdokumentationen för bolagets verksamheter håller en god nivå. Du ansvarar för fondbolagets löpande kontakter med Finansinspektionen.

Vi söker dig som är en självgående och driven lagspelare med hög integritet och som trivs i en föränderlig miljö. Du är en proaktiv och lösningsorienterad person med hög arbetsmoral. Vidare har du ett ansvarsfullt och strukturerat arbetssätt och kan se helheter. Du har akademisk utbildning, gärna med juridisk inriktning, och 5-10 års arbetserfarenhet från bank och/eller finansbranschen. Du behärskar svenska, finska och engelska.

Vi ser i första hand att placeringsorten är Mariehamn. Alternativt kan stationering i Helsingfors eller Stockholm diskuteras. Arbetet förutsätter en del resande.

Om oss

År 1919 grundades Ålandsbanken och är sedan 1942 börsnoterad i Helsingfors. Ålandsbanken skapar värde för företag och människor som värderar relationer genom att leverera den stora bankens tjänsteutbud med den mindre bankens omtanke och förnuft. Koncernen omsluter 5,5 miljarder euro och har idag cirka 700 anställda fördelat på kontor på Åland, Finland och Sverige.

Ålandsbanken är en annorlunda bank som väcker uppmärksamhet med vårt fokus på goda kundrelationer, sunt förnuft och kvalificerade ekonomiska tjänster. Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas och söker nu dig som attraheras av höga ambitioner och stort personligt engagemang.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
15.09.2019
Kontakta

fondbolagets VD TomPettersson, tom.pettersson@alandsbanken.fi tfn +358 (0) 40 7331119 eller HR-specialist Marie Löfström, tfn 0204 29011

Ålandsbanken Abp, Nygatan 2, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax