Ekonom | Bo på Åland

Ekonom

ÅMHM är en prövnings- och tillståndsmyndighet inom miljö, livsmedel, alkohol, hälsovård, sjukvård och socialvård. Därtill handhar myndigheten 24 h veterinärvårdsverksamhet samt utför laboratorietjänster inom livsmedel, jordbruk och miljö. Myndigheten har ca 40 anställda.

ÅMHM lediganslår en ordinarie tjänst som EKONOM.

ÅMHM har prövnings- och tillsynsansvar inom bland annat miljöskydd, hälsoskydd, livsmedelssäkerhet, alkoholservering, tobaksförsäljning, djurskydd, socialvård och hälsovård. Våra miljöskyddsinspektörer och veterinärer ansvarar självständigt för sina arbetsområden och har i detta arbete stöd av en administratörsgrupp.

De administrativa funktionerna består av en myndighetsjurist som stödjer myndigheten i olika juridiska frågor, en förvaltningssekreterare med bl.a. ansvar för administration av beslut, en ekonom som sköter personal- och ekonomiadministration, en kanslist som bl.a. sköter diarieföring, växel, blanketter och hemsida.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är kontering av inkommande fakturor, budgetuppföljning, veterinärredovisning och avstämningar samt en del personaladministration. Du deltar i årsfaktureringen och är behjälplig vid fastställande av avgiftsstadgan och budgetplanering.

Som ekonom vid ÅMHM arbetar du nära ledningsgruppen och är rådgivande till myndighetschefen inför ekonomiska beslut. Du bör ha en positiv inställning och en vilja att bidra till helheten då rollen innebär en viktig övergripande funktion på myndigheten. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, speciellt budgetering, är meriterande.

Då gruppen är liten stöttar vi upp inom de andra områdena vid behov.

Myndigheten har två interna databaser; EDP Vision för ärendehantering och Link för journalföring av veterinärvårdstjänster.

Vi söker en ansvarstagande, flexibel, strukturerad och noggrann ekonom till vår administrationsgrupp som kan arbeta både självständigt och i grupp samt är bekväm med att driva egna projekt.

Myndighetens förvaltningsspråk är svenska.

Behörighetskrav för tjänsten är ekonomisk examen på gymnasienivå eller motsvarande. Meriterande är goda datakunskaper inom IT och särskilt i dataprogrammet MS Excel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Den ordinarie tjänsten kan tillträdas från och med den 1 november 2020, då vår nuvarande ekonom går i pension. Arbetet kan dock starta redan den 15 maj 2020 eller enligt överenskommelse i form av en tillfällig anställning. Det finns då möjlighet till upplärning av nuvarande ekonom.

Grundlön enligt gällande tjänstekollektivavtal (2254 - 2845 €/månad inkl. allmänt tillägg).

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
01.11.2020 eller 15.05.2020/enligt överenskommelse
Skicka ansökan till

Din ansökan och meritförteckning ska vara ÅMHM tillhanda på adressen:

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, Norragatan 17, AX-22100 Mariehamn

eller digitalt per e-post på kansliet@amhm.ax.

Sista ansökningsdag
09.03.2020 - 15:00
Kontakta

Ekonom Tuula Aspbäck, 018-528 620, tuula.aspback@amhm.ax
Myndighetschef Susanne Perander, 018-528 628, susanne.perander@amhm.ax

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, Norragatan 17, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax