Datalagerutvecklare | Bo på Åland

Datalagerutvecklare

Vi söker en datalagerutvecklare med inriktning på myndighetsrapportering till enheten Business Intelligence & Data Warehouse

Som datalagerutvecklare med inriktning på myndighetsrapportering kommer du att säkerställa att bankens datalager uppfyller de kvalitetskrav som ställs från myndigheter. Arbetet omfattar också övrig utveckling och underhåll av datalagret, ETL-processer samt övrig datahantering och -analys. Du kommer i rollen att behöva tolka myndigheternas regelverkskrav rörande myndighetsrapporteringen. Ålandsbanken är en liten organisation vilket kommer ge dig en unik möjlighet att arbeta mycket brett inom arbetsområdet som också omfattar internrapportering och prediktiv dataanalys.

Din bakgrund

Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete med databashantering, gärna inom bankbranschen eller försäkringsbranschen. Erfarenheter av statistik och programkodning är meriterande. Vi önskar att du har relevant utbildning på högskolenivå inom till exempel systemvetenskap, statistik eller matematik.

Din profil

Som person är du noggrann, har god analytisk förmåga och egen drivkraft. Du kan arbeta självständigt men har även lätt för att samarbeta samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet kräver att du utvecklar kontakter med andra avdelningar inom banken, vilket ställer krav på en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Tjänsten är en heltidstjänst. Placeringsort är främst Mariehamn men Stockholm kan diskuteras. Du kan svenska och engelska.

Att bli en del av oss

Som en del i vårt team erbjuds du en arbetsplats i en miljö som präglas av våra värdeord: Ambitiösa, Personliga och Ansvarsfulla. Hos oss får alla möjligheten att ta sig an utmaningar, lyckas, misslyckas och växa i strävan att förändra, förbättra och utveckla vår affär. Du kommer att ha seriösa, kunniga och ödmjuka kollegor med lång erfarenhet samt en ledning som ser till både gruppens och den enskilda individens bästa.

Närmare information kring tjänsten ges av Mats Dahlfors, chef för Business Intelligence & Data Warehouse eller HR-specialist Marie Löfström.

Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
28.02.2021
Kontakta

Mats Dahlfors, chef för Business Intelligence & Data Warehouse, +358 (0) 204 29 1372

HR-specialist Marie Löfström, +358 (0) 204 29 011

Ålandsbanken Abp, Nygatan 2, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax