Dataanalytiker | Bo på Åland

Dataanalytiker

Ser också du det stora värdet i dataanalys? Vi söker dig som vill vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen och leveransen från analysenheten på Alandia. Alandia söker nu en Dataanalytiker

Rollen som dataanalytiker är bred och utvecklande. Beroende på din kompetens och erfarenhet, kommer du att ha möjlighet att arbeta med allt från databasutveckling till rapportutveckling, datavisualisering, problemformulering, prediktiv analys och produktionssättning av modeller, med målet att successivt förbättra affärsinsikterna hos Alandias olika affärsområden.

Vi söker dig som vill arbeta med teknisk prissättning, portföljanalys och andra typer av dataanalyser kopplade till försäkringsverksamhet. Du kommer att ingå i Risk-avdelningen där ni tillsammans arbetar mot specifika projektmål. I din roll kommer du bidra aktivt med att förbättra och utveckla datahanteringen i våra analysprocesser. I rollen kan även ingå ett ansvar för produktionssättningen av till exempel prismodeller.

En annan del av rollen kommer att vara att stöda Alandias business control-enhet med utveckling av datavaruhus och Power BI-applikationer.

Om dig

Vi tror att du som grund har en högskoleexamen inom matematik, statistik, ekonomi, programmering, datavetenskap eller liknande. Vi ser gärna att du har något års erfarenhet av att arbeta som dataanalytiker eller att du i någon annan roll fått praktisk insyn i datahantering eller dataanalys. Meriterande är om du tidigare har erfarenhet inom till exempel SQL, R, PowerBI eller mjukvara för att bearbeta och hantera data.

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. För att kunna nå ut till organisationen med dina insikter från arbetet är det viktigt att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Vad vi erbjuder

Om du väljer att bli en del av oss kommer du bli en del av ett entusiastiskt team med många kontaktytor. Vi erbjuder en flexibel arbetsmiljö med möjlighet till distansarbete och vi tror på att skapa ytterligare värde till organisationen genom att uppmuntra till personlig kompetensutveckling.

Vi erbjuder dig spännande utmaningar i en flexibel och serviceinriktad organisation som har sikte på att bli den ledande europeiska sjöförsäkringsspecialisten För att kunna uppnå det målet arbetar vi utifrån våra värdeord engagerad, driven och ansvarsfull.

I den här rollen kommer du att rapportera till vår CFO.

Övrigt

Placeringsort är Mariehamn eller Stockholm.

Närmare upplysningar om tjänsten får du av CFO Mathias Brunnsberg. Urvalet sker löpande så skicka gärna din ansökan med CV så snart som möjligt.

Alandia Försäkring är ett växande försäkringsbolag fokuserat på marin-, transport och fritidsbåtsförsäkringar. Med över 80 års erfarenhet erbjuder vi de bästa sjöförsäkringslösningarna och skadeservicen till våra kunder på ett engagerat och ansvarsfullt sätt. Med vårt huvudkontor på Åland och kontor i Helsingfors, Stockholm och Göteborg sysselsätter vi cirka 130 experter. Mera information finns på www.alandia.com.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Skicka ansökan till
Sista ansökningsdag
08.12.2021
Kontakta

CFO Mathias Brunnsberg, +35818-29965, mathias.brunnsberg@alandia.com

Alandia Försäkring / Mariehamn, Ålandsvägen 31, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax