Controller med IFRS kompetens

Alandia är en framgångsrik försäkringsgrupp, som är inriktad på marin- och fritidsbåtförsäkring. Kontoren finns i Mariehamn, Helsingfors, Stockholm och Göteborg. Bolaget har ca 110 anställda. Mer information hittar du på www.alandia.ax.

Alandia ombildas till ett publikt bolag i syfte att förbättra förutsättningarna för tillväxt och öka konkurrenskraften. I samband med detta övergår vi till IFRS-rapportering. Därför söker vi till vår enhet för Business Control en ordinarie CONTROLLER MED IFRS KOMPETENS.

Till de huvudsakliga arbetsuppgifterna hör att:

- Arbeta med implementering av IFRS

- Säkerställa att koncernens redovisningsriktlinjer överensstämmer med IFRS-regelverket.

- Säkerställa god kvalitet i rapporteringen och konsolideringen i enlighet med rapporteringskraven

- Delta aktivt i arbetet med koncernens månadsrapporter och årsredovisningar

- Tillsammans med övriga teamet utveckla och driva förbättrings- och effektiviseringsarbete

För att trivas i den här rollen tror vi att du är en självgående och driven person som vill förbättra och effektivisera. Du drivs av att arbeta mot deadlines, har en god kommunikativ förmåga och ett systematiskt sinne. Du bör också stimuleras av att utvecklas och verka i en föränderlig miljö.

Vi önskar att du har en ekonomisk utbildning på högskolenivå, erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete på ett IFRS-bolag och/eller arbete som revisor. Du bör vara väl insatt i regelverket och eftersom du även kommer att delta i det operativa konsolideringsarbetet är det en merit om du har erfarenhet av konsolidering och rapportering på koncernnivå i ett internationellt bolag. Du är en god användare av system och har en djup kunskap i Excel. Erfarenhet av arbete med Business Intelligence, skattefrågor, placeringsinstrument samt kunskaper i finska är meriterande men inget krav.

Vi erbjuder en intressant specialistroll i ett bolag med tydligt tillväxtfokus i en internationell miljö. Kontinuerlig kompetenshöjning är en självklarhet och detta är en roll att utvecklas i. Placeringsorten är i Helsingfors eller Mariehamn.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Arbetets varaktighet
tillsvidare
Skicka ansökan till

Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan med CV så snart som möjligt via https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?487a58ca

Sista ansökningsdag
25.08.2019
Kontakta

Ekonomichef Tommi Jokitalo, (018) 29 000, tommi.jokitalo@alandia.com

Alandia Försäkring / Mariehamn, Ålandsvägen 31, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax