Chefläkare | Bo på Åland

Chefläkare

ÅHS söker nu en CHEFLÄKARE för tillsvidareanställning.

Behörighetskrav för tjänsten är legitimerad läkare med specialistexamen samt erfarenhet av hälso- och sjukvårdsadministration och ledarskap.

Meriterande är förvaltningskunnande samt goda kunskaper i hälso- och sjukvårdsekonomi, erfarenhet av chefskap på motsvarande nivå, juridisk kompetens särskilt på hälso- och sjukvårdens område och erfarenhet av att leda i förändring och utveckling.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och intressant ledaruppdrag med utrymme för klinisk tjänstgöring. Som chefläkare har du både verksamhets- och personalansvar. Du leder och utvecklar den medicinska verksamheten inom både specialsjukvården och primärvården samt ansvarar för att verksamheten har tydliga mål, strategier och handlingsplaner.

ÅHS är ett mindre sjukhus, men med en verksamhet som är omfattande och effektiv med korta beslutsvägar. Sjukhuset har ett välfungerande och tätt samarbete med närliggande sjukhus både i Sverige och Finland. Du trivs i en kreativ och kunskapsinriktad organisation där du arbetar tätt tillsammans med verksamheterna för att hitta konkreta lösningsmodeller.

I din ledarroll är du mål- och resultatinriktad samt har en helhetssyn. Som chef för linjeorganisationen bestående av högprofessionella medarbetare är du kommunikativ och tydlig samt har lätt för att samverka och skapa goda relationer. Du stimulerar till nytänkande och utveckling samt har förmågan att skapa ett öppet arbetsklimat som utgör grund för delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Chefläkaren ingår i ÅHS ledningsgrupp tillsammans med hälso- och sjukvårdsdirektören, vårdchefen, personalchefen, ekonomichefen och verksamhetsstrategen.

Prövotid kan tillämpas.

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. För en inledande dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Jonna Ramm-Schmidt Sundholm, SOURCE.

Närmare information om Ålands hälso- och sjukvård hittar du på http://www.ahs.ax. Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen svarar också på förförfrågningar.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Skicka ansökan till

Ansökan med CV och löneanspråk sänds till: Ålands hälso- och sjukvård, PB 1091, Ax-22 111 Mariehamn eller per mail till anita.husell-karlstrom@ahs.ax. Märk ansökan "Chefläkare"

Sista ansökningsdag
21.05.2021 - 16:00
Kontakta

Jonna Ramm-Schmidt Sundholm, SOURCE, +358 50 559 99 40, jonna.ramm-schmidt@source-executive.fi
Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen, +358 400198902, jeanette.pajunen@ahs.ax

Ålands hälso- och sjukvård, , 22100 MARIEHAMN

Site by Strax