Brandmästare | Bo på Åland

Brandmästare

VÅR VERKSAMHET

Vid Räddningsverket arbetar allt från brandmän och ambulanssjukvårdare till brandförmän, prehospitala fältchefer och brandmästare. Vårt uppdrag består i att hindra och begränsa skador på människor, egendom och miljö. Vi jobbar i nära samarbete med Ålands hälso- och sjukvård, polisen, gränsbevakningen samt andra samhällsviktiga aktörer och tar hand om allt från bränder och olyckor, ambulanssjukvård, vattendykning och sanering av miljöfarliga ämnen.

Vi finns där när det som inte får hända inträffar och hjälper medmänniskor i deras tuffaste stunder. Vårt uppdrag är komplext och innefattar förutom den utryckande delen även förebyggande arbete såsom tillsyn, utbildning och brandorsaksutredning. Räddningsverket sköter även stadens befolkningsskyddsplanering.

Som en del av Mariehamns stad är vi med och bidrar på många olika sätt till vårt lokalsamhälle. Vi är en aktiv del i stadsbilden och arbetar förebyggande genom att träffa människor och informera om brandskyddsfrågor och annan olycksförebyggande verksamhet.

DIN ROLL

Vi söker nu en brandmästare till vårt team. Som brandmästare arbetar du i en sammansvetsad grupp, direkt underställd räddningschefen. Att arbeta som brandmästare innebär en mängd varierande uppgifter där fokus ligger på att leda och utveckla det operativa arbetet. Du fungerar som arbetsledare för skiftesförmännen samt arbetar tätt tillsammans med den förebyggande funktionen. Du ingår i Räddningsverkets ledningsgrupp och kommer förutom dina huvuduppgifter att vara delaktig i andra uppgifter som tillhör verksamheten. Du kommer också att delta i den utryckande verksamheten i rollen som räddningsledare. För att delta i utryckande verksamhet ställs grundläggande fysiska krav.

FORMELLA GRUNDKRAV

- B-körkort

- Avlagt befälsexamen enligt §12 räddningsförordning för landskapet Åland (2006:111)

Om våra fysiska krav står att läsa på:

https://www.mariehamn.ax/bygga-och-bo/raddningsverket/bli-brandman

MERITERANDE

- Lämplig utbildning inom området förebyggande brandskydd

- Tidigare erfarenhet av personalansvar

- Kunskap inom IKT (Informations- och kommunikationsteknik)

VILLKOR

Tjänsten är ordinarie och heltid. Tillträde 1.9.2021. Vid anställningen tillämpas prövotid om sex månader.

ANSÖKAN

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Sista ansökningsdag är 9.8.2021.

Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
01.09.2021 1.9.2021
Lön
Enligt avtal
Sista ansökningsdag
09.08.2021 - 15:00
Kontakta

Räddningschef Karl Nordlund
018-531481, karl.nordlund@mariehamn.ax

Mariehamns Stad, Elverksgatan 8, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax