Biträdande antikvarie | Bo på Åland

Biträdande antikvarie

Stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum söker en biträdande antikvarie som vill vara med och utveckla verksamheten vidare på två av Ålands populäraste besöksmål, Ålands sjöfartsmuseum och det historiska segelfartyget Pommern. Som biträdande antikvarie arbetar du främst på Ålands sjöfartsmuseum men tidvis kan även arbete på Pommern förekomma.

Vi söker dig som trivs lika bra med att arbeta självständigt som att jobba i grupp. Det är en fördel om du är pragmatisk och flexibel till din natur och en person som gillar utmaningar.

Din huvuduppgift är att arbeta med praktisk vård och hantering av föremålssamlingen samt katalogisering av föremål och fotografier. Det ligger också på ditt bord att besvara frågor som rör samlingarna, ta emot besökare i arkivärenden och arbeta med stiftelsens volontärer.

För att kvalificera till jobbet behöver du ha en akademisk examen inom musei- och kulturarvssektorn, helst med inriktning mot föremålsvård och konservering. Tidigare arbetserfarenhet inom området är självklart meriterande. Arbetet med föremålssamlingarna är tidvis fysiskt krävande, vilket du också behöver klara av. Du behöver tala flytande svenska, övriga språkkunskaper är meriterande.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
01.02.2022 eller enligt överenskommelse
Arbetets varaktighet
tillsvidare
Skicka ansökan till

Ansökan skickas elektroniskt till VD Hanna Hagmark, hanna@sjofartsmuseum.ax

Sista ansökningsdag
12.12.2021
Kontakta

Anna Grönholm, +3581819930, anna@sjofartsmuseum.ax

Stiftelsen Ålands Sjöfartsmuseum sr, Hamngatan 2, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax