Bilbesiktningstekniker | Bo på Åland

Bilbesiktningstekniker

Fordonsmyndigheten arbetar för en säker vägtrafik med låg miljöpåverkan på Åland. Genom vår besiktningsverksamhet kontrollerar vi att de fordon som används på våra vägar uppfyller de säkerhets- och miljökrav som gäller. Vi genomför körprov och utövar tillsyn över trafikskolor för att säkerställa att Ålands förare har den kunskap som krävs. Vi för register över fordon, vattenfarkoster och körkort. Vi är 15 anställda och har egna lokaler i Möckelö.

DITT NYA JOBB:

Din främsta uppgift är att besikta fordon, dvs. att säkerställa att fordonet möter de krav som ställs i allt från bilens generella skick till avgasutsläpp och miljöpåverkan. I arbetet ingår även att hålla sig ajour med lagar, förordningar och andra direktiv som är styrande för verksamheten. Till arbetsuppgifterna hör även kundbetjäning i tekniska frågor, samt utföra övriga av sektionsansvarig anvisade arbetsuppgifter.

Att arbeta som bilbesiktningstekniker är ett utpräglat serviceyrke där det bland annat ingår att informera kunden om resultatet av besiktningen, men även att ge information om saker som kan vara bra att veta om fordonet. Som bilbesiktningstekniker arbetar du både individuellt, men också i team.

BEHÖRIGHETSKRAV OCH KOMPETENSPROFIL:

Vi söker dig med ett genuint bilintresse som har förmågan att ge våra kunder den bästa servicen. En bilbesiktningstekniker hos Fordonsmyndigheten känner stolthet i att öka trafiksäkerheten på våra åländska vägar och att förenkla bilägandet för våra kunder. Arbetet ställer krav på både noggrannhet och tekniskt kunnande, såväl som social förmåga och hög servicenivå. På Fordonsmyndigheten ser vi att det är viktigt att du tycker det är roligt att möta nya människor, ge ett positivt kundbemötande och att i alla situationer ge det där lilla extra.

Behörighetskrav för tjänsten är avlagd högskoleexamen med lämplig inriktning, goda tekniska fordonskunskaper (exempelvis erfarenhet från bilbranschen) samt innehav av körkort klass B och C.

Meriterande är om du även har A-D-E-körkort liksom om du tidigare har arbetat med fordonsbesiktning. Som person är du social och utåtriktad.

LÖN OCH TILLTRÄDE

Tillträde den 1 januari 2021 eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med en prövotid. Grundlön inkl. ålderstillägg och allmänt tillägg uppgår för närvarande till 2 526,89-3 193,49 euro/mån vid 100 % tjänstgöring.

ANSÖKAN

Din ansökan och meritförteckning ska vara Fordonsmyndigheten tillhanda senast måndagen den 7 december 2020 kl. 16.15.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta myndighetschef Björn Snis eller sektionsansvarig besiktningsman Bengt Johnsson.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
01.01.2021 eller enligt överenskommelse
Lön
2 526,89-3 193,49 euro/mån
Skicka ansökan till

Ansökningshandlingarna sänder du till fma@fma.ax eller till Fordonsmyndigheten, Möckelövägen 58, AX-221 20 Mariehamn

Sista ansökningsdag
07.12.2020 - 16:15
Kontakta

Myndighetschef Björn Snis, 018-525 844
Sektionsansvarig besiktningsman Bengt Johnsson, 018-525 855

Fordonsmyndigheten, Möckelövägen 58, 22120 MARIEHAMN

Site by Strax