Betalningsfunktionär | Bo på Åland

Betalningsfunktionär

Vi söker en betalningsfunktionär till avdelningen Affärsstöd

Avdelningen Affärsstöd har en central roll i banken med uppgift att administrera och stöda vårt kontorsnät då det gäller bland annat betalningar. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande arbete med mångsidiga arbetsuppgifter och goda möjligheter att utvecklas inom området.

Du kommer att ingå i ett team på 6 personer som ansvarar för hanteringen av kunders och bankens betalningsuppdrag både ankommande och avgående. I arbetet ingår även avstämningar av konton och olika utredningar. Då vi är en liten grupp som arbetar tätt tillsammans önskar vi att du är en lagspelare som gärna rycker in där det behövs.

Vi söker dig som är ansvarstagande, serviceinriktad och noggrann. Du tycker om att arbeta självständigt och är van att kunna prioritera. Då delar av arbetsuppgifterna är tidskritiska behöver du kunna arbeta snabbt och effektivt. Intresse och förståelse för bankbranschen är en merit, likaså kunskaper i engelska och finska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Mariehamn och start omgående.

Låter det som ett arbete för dig? Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Petra Heinonen eller HR-specialist Marie Löfström.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
så snart som möjligt
Arbetets varaktighet
tillsvidare
Sista ansökningsdag
30.11.2021
Kontakta

Gruppchef Petra Heinonen
HR-specialist Marie Löfström
0204 29011

Ålandsbanken Abp, Nygatan 2, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax