Projektchef

Brinner du för att leda digitala projekt som höjer kundupplevelsen? Har du erfarenhet av att jobba med allt från plattformar och nätverk till appar och online-tjänster? Då kan du vara vår nya projektchef.

Att jobba på Viking Line betyder att jobba för och med hållbarhet i stort och smått, både gällande miljöfrågor och personaltrivsel. Vår stolthet och styrka är våra långtgående miljösatsningar och vårt fokus på välbefinnande såväl i arbetet som på fritiden. Vi jobbar ambitiöst med framåtriktad blick, och kan erbjuda bland annat omfattande personalförmåner för fritiden och en konkurrenskraftig företagshälsovård. I denna roll erbjuder vi dig dessutom möjligheten att jobba delvis på distans ifall du så önskar.

Ditt huvuduppdrag

Ditt arbetsuppdrag är att leda våra digitala projekt med målet att höja kvaliteten på Viking Lines kundupplevelse. Du leder de olika projekten genom att jobba tätt ihop med experterna på Viking Line samt hos våra externa partners. Du rapporterar till CDO Tom Lindberg, och i de olika projekten till respektive projektägare och styrgrupp.

Din bakgrund

Du har lett tekniska projekt tidigare, med framgång som du kan påvisa. Det innebär att du kan planera, leda och slutföra IT-tekniska utvecklingsprojekt. Du kan både den hårda sidan dvs göra upp resursplaner, tidtabeller och budget och den mjuka sidan avseende ledarskap, kommunikation och hur man tar kunden i beaktande i allt arbete.

Du är van vid att jobba i gränssnittet mellan teknik och business. Det innebär att tekniska begrepp är bekanta för dig, men även begrepp och verktyg som används i kundgränssnittet, som till exempel kundintervjuer och business case-analyser. Du har en teknisk bakgrund och skolning samt erfarenhet att jobba med allt från plattformar och nätverk till appar och online-tjänsters utveckling. Du har lett upphandlingen av plattformar och system i en motsvarande miljö.

Våra förväntningar

Vi förväntar oss att du har en IT-teknisk skolning och har jobbat som projektchef i 4-5 år. Du är van vid att ta fram analyser, kravspecifikationer och use cases tillsammans med olika intressenter, och du är bekväm med att leda arbetet systematiskt på basen av dessa verktyg. Du kan självständigt leda projektet mot de mål och förväntningar som ställs på det och du har alltid ett fokus på kunden och slutanvändaren. Att leda digital förändring är något du är bekväm med och du ger dig gärna också in på IT-arkitektur. Du kan tala för ditt ansvarsområde i olika sammanhang, både muntligt och skriftligt.

Vi erbjuder dig

Förutom de omfattande personalförmånerna erbjuder vi dig en intressant miljö där du har möjlighet att jobba med olika människor och enheter inom bolaget, både i land och till sjöss. Du styr de experter som jobbar i projektet, du har en ägare som du har en ständig dialog med och du tar fram de rätta förutsättningarna för att projekten blir lyckade.

Tjänsten kräver goda språkkunskaper i svenska, engelska och finska.

Placeringsort för tjänsten är antingen Mariehamn, Åbo, Helsingfors eller Stockholm. Du förutsätts röra dig både ombord och mellan de olika kontoren. Tjänsten är en tillsvidaretjänst.

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
9.12.2022
Kontakta

CDO Tom Lindberg fredag 25.11 kl. 09.00-16.00 på tel. 040 777 3799 eller e-post: tom.lindberg@vikingline.com