Kommundirektör

Eckerö kommun förlänger ansökningstiden för tjänsten som kommundirektör.

På solsidan av västligaste fasta Åland ligger Eckerö, den lilla kommunen med drygt 900 invånare och ca 60 kommunanställda. Kommunen erbjuder service till kommuninvånarna bl.a. i en väl utbyggd dagvård för barn, grundskola för åk 1-6 samt ett äldreboende för personer som inte längre kan bo hemma. I kommunen bedrivs en omfattande näringsverksamhet, till stor del beroende på inresandet via färjhamnen i Berghamn, den för tillfället enda fungerande kortrutten mellan Åland och Sverige. I kommunen finns otaliga verksamheter som erbjuder logi och förplägnad såväl sommartid som året runt, flertalet fina badstränder, Eckeröhallen, Ålands Curlinghall, Ålands Jakt- och fiskemuseum, Post- och tullhuset och mycket mera därtill.

Vi söker nu en ordinarie kommundirektör

Du leder och utvecklar kommunens verksamhet så att kommuninvånarna får service av god kvalitet. Du har den ledande tjänstemannarollen i relation till näringsliv, andra myndigheter och övriga externa intressenter, vilket innebär samarbete t.ex. med andra kommuner och kommunförbund, Ålands landskapsregering och inte minst lokala sammanslutningar.

Som kommunens ledande tjänsteman har du direkt arbetsledaransvar för ca tio personer, till dina arbetsuppgifter hör bland annat beredning, föredragning av ärenden och verkställighet av beslut i olika beslutsorgan samt planering, utveckling och uppföljning av verksamhet och ekonomi. Till kommundirektörens uppgifter hör också uppdraget som kommunens arbetarskyddschef och du är kommunens representant i olika sammanhang där inga andra företrädare har utsetts.

Till kommundirektörens uppdrag hör att genomföra politiska beslut inom den av kommunfullmäktige fastställda budgetens ramar. I rollen ansvarar du för att förvaltningen sköts i en anda av gott samarbete och i enlighet med gällande lagar, förordningar, kommunens förvaltningsstadga samt andra regler och policys.

Vi söker nu dig som

-har erfarenhet av kommunal förvaltning, förändrings- och

verksamhetsutvecklingsarbete

-har övergripande kunskaper inom ekonomi och HR

-är högskoleutbildad, analytisk och strukturerad

-kan se helheter

-är trygg i din ledarroll

-skapar förtroende och engagemang bland dina medarbetare

Anställningen är tillsvidare och heltid, prövotid kan komma att tillämpas.

Låter detta intressant? Tveka inte att höra av dig med din ansökan!

Frågor besvaras av kommunfullmäktiges ordförande Anders Svebilius, tel.

+358 40 596 4207.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
14.04.2023 kl. 15:00
Arbetet börjar2 juli eller enligt överenskommelse
Arbetets varaktighetTillsvidare
Arbetstid36,25
LönEnligt överenskommelse
Skicka ansökan till

Ansökan med personligt brev samt CV skickas till info@eckero.ax

Kontakta

Anders Svebilius, kommunfullmäktiges ordförande, +358 40 596 4207, fullmaktigeordforande@eckero.ax