Verksamhetsledare

Vi söker dig

Du brinner för sporten ishockey och är motiverad att leda utvecklingen av föreningen i positiv anda och enligt fastslagen värdegrund. Du kan blanda din erfarenhet med nytänkande och tar självständiga utvecklingsinitiativ.

Det är viktigt för dig att arbeta med föreningens bästa i åtanke och du fattar väl underbyggda beslut. Du jobbar målmedvetet från idé till genomförande och utvärdering av utfall.

Du är en inkluderande ledare med mycket god kommunikationsförmåga och skapar långsiktiga relationer som utvecklar och stärker människor och organisationen. I din vardag ingår daglig kontakt med ledare, föräldrar och samarbetspartners och det kommer vara både givande och utmanande så det gäller att stå för det kloka, behålla perspektivet och överblicken om meningsskiljaktigheter uppstår.

Ditt uppdrag

I rollen som Verksamhetsledaren ansvarar du för den dagliga driften av föreningens verksamhet, vilket innebär att organisera och koordinera verksamheten på ett ändamålsenligt sätt för att säkerställa kontinuiteten i verksamheten, samt för att uppfylla föreningens långsiktiga vision.

Ansvaret innefattar att bland annat

- upprätthålla god ekonomi i föreningen

- stärka sammanhållning och kamratskap i föreningen

- utveckla juniorverksamheten för att kunna erbjuda juniorverksamhet för varje åldersgrupp och aktivt rekrytera nya spelare

- proaktivt hantera föreningens årsplanering

- upprätthålla förutsättningar för A-lagens seriespel.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat

- övergripande ansvar för föreningens verksamhet sportsligt och administrativt

- organisering av verksamheten, tillsammans med medarbetarna och i linje med eventuella anvisningar från föreningens styrelse

- ansvar för att behålla och skapa intäktsströmmar till föreningen, till exempel sponsorsamarbeten, bidragsansökningar, turneringar, träningsläger med mera

- aktivt arbete med att förbättra föreningens digitala plattformar (hemsida, sociala medier, digitala verktyg för administration, med mera)

- skapa och upprätthålla god intern kommunikation (till lagen, anställda tränare, ideella tränare, med flera)

- skapa och upprätthålla god extern kommunikation (till media, hemsida, och med förbunden med mera)

- kontakt och samarbete med potentiella och befintliga samarbetspartners

- vidareutveckling av turneringsverksamhet och befintliga träningsläger

- ansvar för budget, ekonomi och attestering av fakturor

- ansvar för kommunikation och efterlevnad av föreningens policys, samt för att tillse att styrelsen informeras om eventuella behov av uppdateringar av policys

- löpande administration

- rapportering till styrelsen.

Meriterande

Ett stort plus om du har tränarlicens och kunskap / vana i att dra träningar. (A-lag div 4, morgonträningar och teknikträning) Brett kontaktnät inom ishockeyn.

Finskakunskaper.

Om oss

IFK Mariehamn ishockey r.f. är en ideell förening som sedan 1 november 2012 drivs som en egen sektion under IFK Mariehamn r.f. Föreningen har 389 medlemmar fördelat på A-lag dam och herr, 5 juniorlag samt hockeyskola, veteranlag dam och herr samt en motionsserie. De flesta lagen deltar i seriespel i antingen finska fastlandet eller på svenska sidan. Som ensam ishockeyförening att bedriva junior- och seniorverksamhet på Åland ser vi oss som hela landskapets förening.

Alla är välkomna att hjälpa oss sprida glädje i en breddverksamhet.

Vi erbjuder

Ett omväxlande, socialt och roligt jobb i en lite familjär förening. Bra faciliteter och ett geografiskt läge med stor potential att vara knutpunkt mellan två länder med djupt rotad ishockeykultur.

Arbetsplats: Islandia Idrottsgatan 2, 22100 Mariehamn Åland FINLAND.

Anställningsform: Två år, med möjlighet till förlängning.

Omfattning: 100%, varav en majoritet av arbetet sker dagtid och en mindre del såsom flextid, till exempel kväll och helg.

Tillträde: 01.05.2023 eller enligt överenskommelse, 6 månader prövotid.

Lön: Enligt överenskommelse, lämna gärna löneanspråk.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
28.02.2023
Arbetet börjar2 May eller enligt överenskommelse
Arbetets varaktighet2 år, möjlighet till förlängning, 6 mån. prövotid
Lönenligt överenskommelse
Skicka ansökan till

styrelsens vice ordförande Tony Silvander: tony@mifk.ax

Sista ansökningsdag är 28/2 2023 men tjänsten kan tillsättas fortlöpande vid överenskommelse med rätt kandidat.

Kontakta

Styrelsens vice ordförandeTony Silvander, +358407082069 eller +358407677095, tony@mifk.ax