Informationsspecialist | Åland living

Informationsspecialist

VÅR VERKSAMHET

Mariehamns stadsbibliotek är en naturlig samlingsplats för både ålänningar och besökare. Biblioteket är ett rum för berättelser och upplevelser så som litteratur, konst och kulturevenemang. Stadsbibliotek är det första bibliotek i världen som fått miljömärkningen Green Key - en internationell miljömärkning för turist- och besöksanläggningar.

Mariehamns stadsbibliotek är Centralbibliotek för Åland, härifrån sköts den databasen som samlar all information om medierna i de åländska biblioteken och gör dem sökbara via den gemensamma hemsidan bibliotek.ax. Mariehamns stadsbibliotek ansvarar för att det finns en så fullständig samling som möjligt av Alandica (åländsk litteratur).

Biblioteket för Högskolan på Åland är integrerat i stadsbiblioteket.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Ansvara för bibliotekets arbete med medie- och informationskunnighet. Utveckla tjänster och service utgående från bibliotekets samlingar - både digitala och traditionella. Planering och förverkligande av aktiviteter utgående från bibliotekets uppgift att tillhandahålla fri information i den form invånarna behöver. Handledning i medie- och informationskunnighet för användare och personal. Utifrån kompetens och intresse finns stora möjligheter att påverka innehållet och utformningen av arbetsuppgifterna.

Vanliga bibliotekarieuppgifter såsom informations- och referensarbete, omvärldsbevakning och tjänstgöring i informationsdisk ingår liksom kvälls- och helgarbete.

KVALIFIKATIONER OCH KOMPETENS

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta, är kreativ och flexibel samt har god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Vi vill att du medverkar till att forma ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla, du sätter besökaren i centrum.

Du trivs med att ha många bollar i luften samtidigt och att utveckla aktiviteter i samarbete med andra.

Lämplig högskoleexamen som gärna innefattar eller är kompletterad med studier inom informationsvetenskap.

VILLKOR

Vi kan erbjuda en tillsvidareanställning med inledande prövotid om 6 månader. Start 1 januari 2022.

Tjänstgöringsgrad: heltid, 36,25 timmar/vecka.

REKRYTERINGSPROCESSEN

Urvalet sker fortlöpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.

Vi ber dig söka platsen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra platser inom Mariehamns stad. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
1 januari 2022
Lön
Enligt avtal
Sista ansökningsdag
31.10.2021 - 23:59
Kontakta

Bibliotekschef Fredrika Sundberg, tel 018 531 404, fredrika.sundberg@mariehamn.ax
Bibliotekarie med verksamhetsansvar Teresa Westmark, tel 018 531 403, teresa.westmark@mariehamn.ax

Mariehamns stad, Strandgatan 29, 22101 MARIEHAMN

Site by Strax