Projektchef | Åland living

Projektchef

Viking Line Abp är ett börsnoterat aktiebolag och det marknadsledande varumärket inom fartygstrafiken på Östersjön. Vi binder samman länderna runt norra Östersjön och trafikerar mellan Finland, Åland, Sverige och Estland med våra sex fartyg. I normala tider omsätter vi ca 500 miljoner euro, har kring 6,3 miljoner passagerare och 130 000 fraktenheter. Vi har över 2000 medarbetare och jobbar för hållbarhet i allt vi gör. Vårt nya klimatsmarta fartyg Viking Glory kommer i trafik 2022.

Viking Line söker en Projektchef.

Har du erfarenhet av att leda betydande digitala utvecklingsprojekt i företag? Gillar du att ta ansvar för att bygga upp och leda en projektorganisation med människor från dit eget och andra bolag? Är du målinriktad och nyfiken på bolagets verksamhet och ivrig att driva det till en ny nivå? Då kan du vara vår nya projektchef för bolaget.

Dina arbetsuppgifter

- Ta fram projektuppdrag på basen av dialog med beställaren

- Planera, budgetera och leda projekten från början till ett lyckat slut

- Jobba tillsammans med beställaren med att beskriva processer och krav

- Leda experter från våra affärsenheter i olika situationer

- Ansvara för förberedande av kommande digitala projekt

- Upphandla externa systemlösningar vid behov

Vi erbjuder dig en intressant miljö där du jobbar med kunniga kollegor, både i land och till sjöss. Du leder de experter som jobbar i projektet, har en ägare som du för en ständig dialog med och skapar de rätta förutsättningarna för att projekten ska bli lyckade.

Placeringsorten är antingen Stockholm, Helsingfors, Mariehamn eller Åbo. Du förutsätts röra dig både ombord och mellan de olika kontoren, och har möjlighet att jobba på distans då arbetsuppgifterna möjliggör det.

Vi söker dig som brinner för att driva projekt i mål med bästa resultat. Du är nyfiken på hur kunder och bolagets personal arbetar på digitala plattformar och ser projekt som en helhet som är mycket mer än tekniska lösningar. Du behärskar agila projektmetoder och det är en merit om du är certifierad projektledare. För dig är kommunikation en avgörande del i ditt projektledarskap. Du gillar att leda människor och är också färdig att utmana och ifrågasätta olika aktörers inspel. Du är strukturerad, systematisk och bra på att prioritera.

Vi förväntar oss att du har en teknisk eller ekonomisk högskoleutbildning och att du har jobbat med motsvarande uppgifter i minst tre år. Du förutsätts tala och skriva god svenska och engelska. Kunskaper i finska är en fördel, eftersom många kunder är finskspråkiga.

Vill du veta mer om tjänsten?

Kontakta Sten Smeds, Team Manager, Online Platforms eller Laura Nieminen, HR Senior Specialist.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
27.09.2021
Kontakta

Sten Smeds, Team Manager, Online Platforms, +358 40 825 58 81
Laura Nieminen, HR Senior Specialist, +358 40 701 93 60

Viking Line Abp, Mariehamn, Norragatan 4, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax