Överläkare, ögonsjukdomar | Åland living

Överläkare, ögonsjukdomar

Åland är ett svenskspråkigt självstyrt landskap i Finland med egen lagstiftning inom bl.a. hälsovårdens område. Åland har cirka 30 000 invånare. Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) ansvarar för den offentliga hälso- och sjukvården på Åland och erbjuder allt från förebyggande vård till specialiserad sjukvård.

Ögonkliniken vid Ålands hälso- och sjukvård söker en överläkare inom ögonsjukdomar

Ögonkliniken är en liten men välfungerande enhet där det mesta inom allmän oftalmologi tas emot. Mottagningen är välutrustad med moderna maskiner.

Vi söker en kompetent, erfaren och kollegial medarbetare som vill vara med och vidareutveckla en redan välfungerande verksamhet. I tjänsten ingår mottagning med allmän oftalmologi.

Vi har avtal både med Åbos universitetssjukhus och Uppsala akademiska sjukhus för konsultation och hjälp med svårare fall. Vi har inte ögonjour utanför ordinarie tjänstgöringstid.

Behörighetskrav för tjänsten är legitimerad läkare (FFS 559/1994; § 4) med specialistkompetens inom ögonsjukdomar. (Godkänd av Valvira, Tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården i Finland) Du som har specialistkompetens från annat nordiskt land ansöker enkelt den finska behörigheten via Valvira.

Uppgiften kräver vaccinationsskydd i enlighet med 48 § Lag om smittsamma sjukdomar (FFS 1227/2016).

Tjänsten är en ordinarie tjänst på heltid men deltidsarbete kan vara en möjlighet. Prövotid på sex månader kan komma att tillämpas.

Tillträde till tjänsten: 1:a augusti 2021 då ordinarie tjänsteinnehavare går i pension.

ÅHS hjälper vid behov till med att ordna bostad.

Närmare upplysningar om tjänsten ger klinikchef Börje Lignell.

För mera information om Ålands hälso- och sjukvård se www.ahs.ax. För information om Åland och om att flytta till Åland se aland.ax och alandliving.ax.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
01.08.2021
Arbetets varaktighet
tillsvidare
Skicka ansökan till

Välkommen med din ansökan till:

Ålands hälso- och sjukvård/Ögonkliniken

Börje Lignell

Pb 1055

AX-22 111 Mariehamn

eller per e-post borje.lignell@ahs.ax

Sista ansökningsdag
25.05.2021 - 15:00
Kontakta

Klinikchef Börje Lignell, +358 (0) 18 5355, borje.lignell@ahs.ax

Ålands hälso- och sjukvård, , 22100 MARIEHAMN

Site by Strax